Zes scholen beloond voor hun strijd tegen zwerfvuil dankzij Operatie Proper

woensdag 5 juni 2019

Op 4 juni kregen zes Molse scholen een beloning uitgereikt voor hun deelname aan het project Operatie Proper. De deelnemende scholen staken de handen uit de mouwen in hun strijd tegen zwerfvuil voor propere terreinen en een mooiere buurt. Hun inspanningen werden beloond met een mooie cheque.

Iedereen houdt van een propere gemeente, want een propere gemeente is een mooi gemeente! Daarom is er Operatie Proper, een project waarbij ‘Mooimakers’ scholen, verenigingen, groepen,… een duwtje in de rug geeft om in actie te komen voor meer openbare netheid. Op en rond het eigen terrein bijvoorbeeld.

Hoe?

Door samen een actieplan op te stellen, ondersteuning te bieden (denk aan opruimmateriaal, educatieve pakketten) én iedereen te bedanken voor de volgehouden inspanningen met een mooie financiële beloning.

Deelnemende scholen

Volgende scholen die hun opgenomen engagement in de praktijk hebben omgezet, ontvangen een mooie beloning. Deze bedraagt 3 euro per leerling, met een minimum per school van 150 euro en een maximum van 1.500 euro.

School Financiële beloning
Sint-Lutgardis 1.500 euro
Gemeentelijke basisschool Ezaart, Mozawiek 1.113 euro
Gemeentelijke basisschool Rauw, De Zandloper 528 euro
Vrije basisschool Wezel 1.308 euro
GO! Campus Het Spoor 1.050 euro
Vrije basisschool Millegem, Millekemol 1.125 euro

Mooimakers

Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. De OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen. Fost Plus verenigt de bedrijven die verpakte producten op de Belgische markt brengen. De lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare netheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

Meer info: milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be