Openluchtzwembad Vita Den Uyt heropent de deuren op zaterdag 8 juni

vrijdag 31 mei 2019

Na een jaartje onderbreking zijn zwemliefhebbers vanaf zaterdag 8 juni opnieuw welkom in openluchtzwembad Vita Den Uyt. Vorige zomer bleef het openluchtzwembad noodgedwongen gesloten voor de bouw van het aanpalende overdekte zwembadencomplex. De afgelopen maanden kreeg ook het openluchtzwembad een stevige opknapbeurt, inclusief de realisatie van een heuse waterspeeltuin.

Net zoals het nieuwe overdekte zwembadencomplex wordt ook het vernieuwde openluchtzwembad voortaan uitgebaat en beheerd door de Vita Groep. De nieuwe zwembadensite voorziet dankzij de uitgekiende architectuur een maximale interactie tussen het openluchtgedeelte en de overdekte zwembaden.

Grondige opfrisbeurt

De overname van het openluchtzwembad door Vita Den Uyt ging gepaard met een grondige opknapbeurt. Zo werden de tegels van de zijwanden van het grote bad volledig vernieuwd. Ook het kleinere bad kreeg nieuwe vloer- en wandtegels. In de plaats van het oude babybad komt een ‘spraypark’ als waterspeeltuin.

Alle technische installaties voor waterzuivering en verwarming – daterend van de vernieuwing in 2006 – ondergingen de nodige optimalisaties. Ook de gele glijbaan die in 2006 werd geplaatst, blijft behouden.

Tijdelijke ingang

Het openluchtzwembad werd de afgelopen maanden klaargestoomd om deze zomer te openen. Wel zijn de buitenaanleg met het nieuwe horecaterras en de definitieve inkom nog niet klaar. De verdere afwerking hiervan kan pas gebeuren wanneer het nieuwe fitnessgedeelte klaar is.

Dit zomerseizoen geldt dus nog een uitzonderlijke situatie, met aan de rechterzijde van het overdekt zwembadencomplex een tijdelijke toegang naar de openluchtzwembaden. Deze ingang is bedoeld voor alle dagbezoekers van het openluchtzwembad. Omkleden kan vervolgens in tijdelijke containervoorzieningen.

Zwemmers met een abonnement of twintigbeurtenkaart mogen ook langs de ingang van het overdekt zwembad. Zij kunnen dan een locker gebruiken. Alle zwemmers - ongeacht welke inkom je hebt gebruikt - kunnen vrij gebruikmaken van zowel het binnen- als het buitengedeelte.

Combiticket

Wanneer de openluchtbaden geopend zijn, gelden aangepaste prijzen. Het aantal zwembaden dat je dan kan gebruiken, verdubbelt. Volwassen (16+) inwoners betalen dan 5 euro. Kinderen (3-16 jaar), senioren (60+) en mensen met een beperking uit onze gemeente betalen 4,5 euro.

Voor niet-inwoners geldt 6 euro (volwassenen 16+) en 5,5 euro (kinderen, senioren, mensen met een beperking) als prijs voor het combiticket. Met een abonnement of twintigbeurtenkaart doe je in de zomer dus extra voordeel.

Openingsuren

Het openluchtgedeelte zal geopend zijn van juni tot en met september. In juni en september ben je tijdens de weekends welkom van 10 tot 21 uur. Woensdagnamiddag opent het buitengedeelte van 13 tot 18 uur. De openingsuren van juni en september zijn onder voorbehoud van goed weer (verwachte buitentemperaturen van 23°C). Tijdens de vakantiemaanden ben je in het openluchtzwembad 7 dagen op 7 welkom van 10 tot 21 uur.

Openingsdag

Zaterdag 8 juni is iedereen dus welkom vanaf 10 uur. Met allerlei randanimatie  op en rond het water maakt Vita Den Uyt de heropening extra feestelijk. Op Pinkstermaandag 10 juni zijn beide zwembaden gesloten.