Inwijding vernieuwd kapelletje Sint-Theresiastraat

maandag 20 mei 2019

Het vernieuwde kapelletje in de Sint-Theresiastraat (Kruispunt met Koekenberg) in Achterbos werd op vrijdag 17 mei officieel ingewijd. Deze inwijding was na de restauratie de laatste stap om het gebedshuisje in zijn volle glorie opnieuw te laten schitteren.

Kapelletjes, je vindt ze in alle maten en bijna op elke hoek van de straat. Onze gemeente telt er meer dan 70, waarvan sommigen wel héél bijzonder zijn. Maar wie zijn die lieve inwoners die zich vaak jarenlang met hart en ziel vrijwillig inzetten om deze gebedshuisjes in al hun glorie te laten schitteren? Tijdens de meimaand (Mariamaand) – de periode waarin heel wat kapelletjes vaak een extra poetsbeurt krijgen en opgesmukt worden met bloemen - wil het gemeentebestuur deze vrijwilligers in kaart brengen.

Meld je

Neem jij vrijwillig de zorg voor een bepaald kapelletje voor je rekening? Bel dan naar de informatie- en onthaalbalie (014 33 07 11) of vul het e-formulier in via www.gemeentemol.be > e-loket – Ik zorg voor een kapelletje.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be