Op zoek naar een huisarts? Raadpleeg de nieuwe website www.ikzoekeenhuisarts.

dinsdag 14 mei 2019

Op 8 mei werd de nieuwe website www.ikzoekeenhuisarts.be gelanceerd. Nieuwe inwoners of patiënten in de Kempen die om één of andere reden een huisarts zoeken, kunnen op deze website terecht. De website brengt in kaart welke huisartsen nog ruimte hebben voor nieuwe patiënten.

Bijna overal in Vlaanderen kampen ze met een huisartsentekort, dit is in de Kempen niet anders. De huisartsenverenigingen Zuiderkempen en regio Turnhout, kort VHKZ vzw en HVRT vzw, pakken dit probleem aan. Huisartsen die nog voldoende ruimte hebben voor nieuwe patiënten zijn nu volgens locatie terug te vinden op een duidelijke, overzichtelijke, toegankelijke en gebruiksvriendelijke website.

www.ikzoekeenhuisarts.be

De website www.ikzoekeenhuisarts.be groepeert de nog beschikbare huisartsen in een straal van drie tot vijf kilometer rond de woonplaats van de patiënt. Er wordt wel gevraagd om een huisarts te kiezen binnen de eigen gemeente. Dagelijks worden de gegevens van de huisartsen geüpdatet.

Globaal Medisch Dossier

Daarnaast wil men met deze website het Globaal Medisch Dossier (GMD) nog eens onder de aandacht brengen. Dit is een elektronisch dossier dat de huisarts bewaart en na elke medische raadpleging aanvult. Uit onderzoek blijkt dat patiënten met een vaste huisarts beter opgevolgd worden en meer aan preventie doen. Het doel van zo’n GMD is een betere individuele begeleiding en een betere samenwerking tussen zorgverleners te beogen.

Meer info:

> VHKZ vzw, Molseweg 204, 2440 Geel, 014 22 22 02, info@vhkz.be