Naar inhoud
Gemeente Mol

Geen volgende gemeentelijke editie van Foodstock Boulevard

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 14 mei 2019

Dit jaar organiseert het gemeentebestuur in september zelf geen vierde editie meer van Foodstock Boulevard. Wel geven we kansen aan geïnteresseerde externe organisatoren om zelf met het concept aan de slag te gaan. Mogelijk kunnen de betrokken horeca-uitbaters de handen in elkaar slaan? De dienst toerisme stelt serieuze kandidaten alle vereiste informatie ter beschikking.

In 2016 werd in de Adolf Reydamslaan voor de eerste keer Foodstock Boulevard georganiseerd. Hiermee speelde de dienst toerisme in op de hype van foodtrucks. In 2016 en 2017 werd samengewerkt met een externe organisator. Omdat dit achter de schermen tot heel wat problemen leidde, besliste het gemeentebestuur om in 2018 de organisatie volledig zelf in handen te nemen.

 

Grondige evaluatie

Na een grondige evaluatie –  in samenspraak met de uitbaters van de foodtrucks – besliste het gemeentebestuur om niet langer op dit evenement in te zetten met eigen mensen en financiële middelen. De belangstelling bleef in 2018 onder de verwachtingen. Deze tendens stellen we ook vast op andere foodtruckfestivals, wat ons doet vermoeden dat de hype voorbij is.

 

Daarnaast kwamen er vragen van teleurgestelde foodtruckuitbaters voor een opstelling in cirkelvorm. In de Adolf Reydamslaan waar de foodtrucks lineair stonden opgesteld, konden we onmogelijk aan deze vragen voldoen. De meeste uitbaters lieten weten in dat geval niet meer te willen deelnemen.

 

Wel besliste de dienst toerisme om foodtrucks zoveel mogelijk te integreren in andere evenementen. Zo voorzien we op Mon Mol Martre ruimte voor foodtrucks, ook op Mol Feest! kregen foodtrucks – naast andere eetstands – de kans om zich aan te melden voor een plaatsje op het Rondplein.

 

Vereiste organisatiecapaciteit

De organisatie van dergelijke grootschalige evenementen vereist heel wat inzet van mensen en middelen. Omdat de dienst toerisme - met logistieke ondersteuning van de gemeentelijke werkplaatsen - ook instaat voor de organisatie van onder andere Mol Feest!, Mon Mol Martre, de Kerstmarkt en de Ketnet Zomertour moeten er soms moeilijke keuzes gemaakt worden.

Meer info: dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be