Naar inhoud
Gemeente Mol

Subsidies voor koffiemomenten op basisscholen

african-3399526_1280
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 10 mei 2019

De basisscholen uit onze gemeente die koffiemomenten organiseren voor de ouders, kunnen een subsidie aanvragen bij het gemeentebestuur en Huis van het Kind regio Mol. Met de subsidie willen we scholen stimuleren om ouders structureel te betrekken en contacten tussen ouders onderling aanmoedigen. De subsidie komt er naar aanleiding van de ‘Dag van de ouder’ die plaatsvindt op 1 juni.

De toegekende subsidie bedraagt 0,50 euro per kind voor de aankoop van koffie, thee en koekjes. Scholen dienen de subsidieaanvraag in voor 27 mei via samenlevingsopbouw@gemeentemol.be.

Ouders structureel betrekken
Uit onderzoek blijkt dat met koffiemomenten meer ouders, die anders aan de schoolpoort blijven hangen, structureel betrokken raken bij de school en dat ouders elkaar onderling (beter) leren kennen.

Een koffiemoment voor ouders kan uitgroeien tot een goede aanvulling op het oudercomité. Minder bereikbare ouders kunnen er (soms heel praktische) voorstellen doen die met het team kunnen worden besproken. Tijdens een koffiemoment kunnen thema’s worden toegelicht aan de ouders. Bijvoorbeeld wat er staat te gebeuren de komende maand, wat mag er wel of niet in de brooddoos,…

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 15 23, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be