Naar inhoud
Gemeente Mol

Stemmen op zondag 26 mei? Deze week bezorgt bpost jouw kiesbrief

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 8 mei 2019

Alle 27.223 kiezers die op zondag 26 mei in onze gemeente moeten stemmen, ontvangen deze week hun persoonlijke kiesbrief in de brievenbus. Maandag 6 mei leverde onze bevolkingsdienst alle kiesbrieven af bij bpost. Deze heeft tot en met vrijdag 10 mei de tijd om alle kiesbrieven af te leveren.

Heb je op maandag 13 mei nog geen kiesbrief ontvangen? Kom dan tijdens de openingsuren langs op de bevolkingsdienst voor het afhalen van een duplicaat. De kiesbrief vermeldt het stembureau waar je moet stemmen.

Let op: de inwoners van Rauw en Wezel stemmen dit jaar uitzonderlijk niet in de gemeentelijke basisschool De Zandloper in de Gemeenteheistraat in Rauw, maar wel in Sunparks Kempense Meren.

Vrijwilligers

Naast de kiezers werden ook de nodige bijzitters opgeroepen. Zij moeten zich op de verkiezingsdag tijdig aanmelden. Uiteindelijk zal de helft van de opgeroepen bijzitters moeten zetelen. In totaal stelden 32 inwoners zich vrijwillig kandidaat als bijzitter of secretaris van een stembureau.

Bijzitters die werden opgeroepen, moeten het ontvangstbewijs terugbezorgen dat eveneens in de aangetekende brief zat. Ook bijzitters die zich op de verkiezingsdag niet kunnen aanmelden, moeten het ontvangstbewijs binnenbrengen, aangevuld met de bewijsstukken voor de verontschuldiging.

Meer info: bevolkingsdienst, 014 33 07 16, verkiezingen@gemeentemol.be