Blikvangers uit de Molse Seniorenraad van 19 april 2019

vrijdag 19 april 2019

De Molse Seniorenraad komt maandelijks samen. Met een groep van ongeveer 70 senioren doen we informatie op over verschillende thema’s. We horen nieuws vanuit de verschillende werkgroepen en adviseren de gemeente rond thema’s die senioren aanbelangen. Verder reflecteren we op de activiteiten van de voorbije maand en kijken vooruit naar wat we organiseren en aanbieden.

Vanuit de vergadering van19 april 2019 onthouden we vooral :

Sofie Aerts, teamhoofd dienstverlening, en Roeland Kortleven, bestuurscoördinator dienstverlening en communicatie, gaven vanuit de gemeente meer uitleg bij de nieuwe dienstverlening die de gemeente wil organiseren . Beide sprekers gaven in een duidelijke en boeiende toelichting aan hoe de situatie zoals ze nu is moet evolueren naar een vernieuwde manier van communicatie waarbij centralisatie, professionaliteit en klantvriendelijkheid centraal staan.

• Roeland Kortleven lichtte ook de resultaten toe van de ideënmarkt. Investeren in veilige fietsverbindingen én groene openbare ruimte in zowel het centrum als in de gehuchten zijn de belangrijkste conclusies. Hij overliep ook de top 10 voorstellen van het gemeentebestuur die de meeste ondersteuning kregen.
  • De reacties op de eerste elektronische nieuwsbrief waren zeer positief. Veel dank en waardering voor de werkgroep communicatie en de redactieraad.
  • Vallen is voor veel senioren een gevaarlijk werkwoord, en vormt dikwijls het begin van serieuze problemen. Manuela Van De Weyer gaf een toelichting bij het BOEBS-project (Blijf Op Eigen Benen Staan). Valpreventie staat hierin centraal. Manuela lichtte op een bevattelijke manier het project toe.De seniorenraad ondersteunt de vraag en adviseert het gemeentebestuur om onze gemeente ook als een BOEBS-gemeente op de kaart te zetten.

Voor meer inhoudelijke invulling verwijzen we naar het uitgebreid verslag en de bijlagen van de seniorenraad.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be