Naar inhoud
Gemeente Mol

Buitenschoolse kinderopvang zomervakantie, online inschrijven vanaf 27 april

QG6A8070
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 24 april 2019

De online inschrijvingen voor de buitenschoolse kinderopvang voor juli en augustus starten op 27 april. Om elke ouder maximale en gelijke kansen te geven, verlopen deze in twee rondes. De eerste ronde loopt vanaf zaterdag 27 april (9 uur) tot en met vrijdag 17 mei, de tweede ronde vanaf zaterdag 18 mei (9 uur) tot de werkdag (11 uur) voor de opvangdag.

Er is opvang voorzien van maandag 1 tot en met vrijdag 26 juli, en vanaf maandag 5 augustus tot en met donderdag 29 augustus in kinderclub Windekind (Hommeltje), Beukenbosstraat 15 en kinderclub Krekeltje, Molderdijk 27. De kinderclub is open van maandag tot en met vrijdag van 7 tot 18.30 uur. Er is geen opvang van 29 juli tot en met 4 augustus (collectieve sluiting), en op donderdag 15 augustus en vrijdag 30 augustus.

 

Krekeltje of Hommeltje?

Tijdens de zomervakantie bieden we opvang aan in twee locaties:

  • Kinderclub Windekind (Hommeltje) is een kinderclub op maat van de allerkleinsten en wordt georganiseerd in de Beukenbosstraat 15. Enkel kleuters geboren in 2015 of later kunnen voor deze kinderclub inschrijven. We voorzien 40 plaatsen in deze kinderclub.
  • In kinderclub Krekeltje vangen we kinderen op van alle leeftijden. Enkel kinderen geboren in 2015 of eerder kunnen voor deze kinderclub worden ingeschreven. We voorzien 107 plaatsen in kinderclub Krekeltje.
  • Enkel voor kinderen geboren in 2015 kan dus een keuze gemaakt worden tussen de twee locaties.

 

Reserveren verplicht!

Enkel kinderen die correct zijn ingeschreven op een vrije plaats worden opgevangen. Geef bij elke reservatie de opvangtijden in.

 

Vervoer Grabbelpas

Zowel vanuit het Krekeltje als Windekind (Hommeltje) zal vervoer voorzien worden van en naar de activiteiten van Grabbelpas of speelpleinwerking.

 

Hoe reserveren?

  • Ronde 1 (vanaf zaterdag 27 april (9 uur) tot en met vrijdag 17 mei): je kan voor elk kind maximum tien opvangmomenten ingeven, zowel voor vrije plaatsen als voor reservelijsten.
  • Ronde 2 (vanaf zaterdag 18 mei (9 uur) tot de werkdag (11 uur) voor de opvangdag): er gelden geen beperkingen. Je kan zoveel inschrijven als je wil, zowel voor vrije plaatsen als voor reservelijsten.

 

Hoe annuleren?

Annuleren kan tot de werkdag voor het opvangmoment (11 uur). Voor een annulering wordt mogelijks een ‘reserveringsbijdrage’ aangerekend. De hoogte van dit bedrag hangt af van het aantal dagen waarop je een vrije plaats bezet hield. Annuleren is evenwel altijd goedkoper dan je kind effectief te laten opvangen. Je hebt er dus alle belang bij om tijdig te annuleren.

 

  • 0 tot en met 5 dagen onnodig bezet: gratis
  • 6 tot en met 10 dagen onnodig bezet: 1 euro
  • 11 tot en met 20 dagen onnodig bezet: 2 euro
  • 21 tot en met 40 dagen onnodig bezet: 3 euro
  • Langer dan 40 dagen onnodig bezet: 4 euro

 

Als je een opvangmoment annuleert tijdens de eerste ronde, mag je in de plaats een nieuw moment aanvragen. Je behoudt dus je recht op de reservatie van tien eerste keuzemomenten.

 

Niet annuleren en niet komen?

Wie niet annuleert en zonder geldige reden afwezig blijft, verliest een joker omdat hij/zij een opvangplaats voor een ander kind onnodig bezet hield.

Meer info: dienst buitenschoolse kinderopvang, 014 33 05 31, bkomol@gemeentemol.be