Naar inhoud
Gemeente Mol

50 jaar verkeerspark, gewone schooldag kreeg op 26 maart een feestelijk tintje

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 27 maart 2019

Het Verkeerseducatief Centrum op de Molderdijk – beter gekend als ‘ het verkeerspark’ – bestaat dit jaar 50 jaar. Op 26 maart 1969 werd de eerste steen gelegd voor de bouw en aanleg van het park. Een historisch moment dat we niet zomaar voorbij lieten gaan. Op dinsdag 26 maart - precies 50 jaar later - kreeg een gewone lesdag in het ‘verkeerspark’ een feestelijk tintje.

Voor hun 50ste verjaardag organiseerde het Verkeerseducatief Centrum onder de leerlingen een creatieve wedstrijd rond verkeer. Uit alle inzendingen werden op 26 maart twee klasprijzen getrokken en per leerjaar, één winnaar. Elk van hen ontving een mooie prijs. De vele ingezonden tekeningen en knutselwerkjes zorgden voor kleurrijke klaslokalen. De leerlingen die op 26 maart les volgden in het park, werden feestelijk onthaald in lokalen versierd met ballonnen en slingers en lekkere verkeerslichtkoekjes.

 

Winnaars wedstrijd

Volgende scholen namen deel aan de creatieve wedstrijd en vielen in de prijzen:

  • 1ste leerjaar: Emely Mariën (GO, ’t Egeltje, Achterbos)
  • 2de leerjaar: Ediz Baygunes (GBS, Mozawiek, Ezaart)
  • 3de leerjaar: Reine Pauwels (GBS, Klim-Op, Ginderbuiten)
  • 4de leerjaar: Saar Kenis (GBS, De Zandloper, Rauw)
  • 5de leerjaar: Ella Leest (VBS, Millekemol, Millegem)
  • 6de leerjaar: Vick Uwase Nkubana (VBS, Rozenberg, Centrum)

 

De klasprijzen gingen naar het Sint-Jan Berchmanscollege 6C en GO Mol 3A en 3B. Deze leerlingen worden bij een volgend bezoek aan het Verkeerseducatief Centrum getrakteerd op een ijsje.

 

1969 – 2019

In juni 1968 beslist de gemeenteraad, op aangeven van de Kristoffel Stichting vzw, om in onze gemeente een verkeersklas en –park op te richten. De eerste verkeerslessen worden gegeven in het politiebureel. Op 26 maart 1969 wordt de eerste steen gelegd voor de bouw en aanleg van een verkeerspark. Twee jaar later, in 1970, opent het verkeerspark op de Molderdijk. Na 30 jaar intensief gebruik zijn zowel het gebouw als het park toe aan vernieuwing. In 2003 wordt een gloednieuw verkeerspark officieel in gebruik genomen. Vele duizenden kinderen volgden en volgen er nog steeds verkeerslessen.

Meer info: Verkeerseducatief Centrum, 014 31 44 76, mol.verkeerspark@belgacom.net