Naar inhoud
Gemeente Mol

Inschrijven loting Grabbelpas zomervakantie vanaf 23 april

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 8 april 2019

Om stress te vermijden bij ouders die hun kinderen willen inschrijven voor de grabbelpasactiviteiten van de zomervakantie, werkt het gemeentebestuur opnieuw met een lotingsysteem. Selecteer vanaf 23 april (19 uur) en voor 5 mei (22 uur) de gewenste activiteiten via de webshop op www.gemeentemol.be/grabbelpas > online inschrijven. Op 10 mei maken we de toegekende plaatsen bekend. Pas na betaling is je kind ook effectief ingeschreven. De loting houdt geen rekening met datum en uur van inschrijven. Zo krijgt iedereen dezelfde kansen. Niet-inwoners kunnen niet deelnemen aan de loting.

De loting wordt enkel toegepast op activiteiten waarvoor meer kinderen zich kandidaat stellen dan het aantal beschikbare plaatsen (volzette activiteiten). Selecteer je een activiteit waarvoor voldoende beschikbare plaatsen zijn, dan kan je kind na de loting ook effectief deelnemen.

 

Hoe werkt het lotingsysteem?

  1. Ouders ontvingen in maart de grabbelpasbrochure paas- zomervakantie via de school van hun kind of kunnen de brochure downloaden op www.gemeentemol.be/grabbelpas.
  2. Ouders hebben rustig de tijd om de brochure te bekijken.
  3. Ouders selecteren vanaf 23 april (19 uur) en voor 5 mei (22 uur) de activiteiten voor de loting via de webshop (www.gemeentemol.be/grabbelpas > online inschrijven).
  4. De loting zelf vindt plaats op 6 en 7 mei.
  5. Op 10 mei maken we de resultaten bekend. Ouders vinden in het winkelmandje van de webshop het resultaat terug.
  6. De inschrijvingen zijn pas definitief na betaling. Ouders krijgen hiervoor enkele werkdagen de tijd. Betaal je te laat? Dan worden alle inschrijvingen geannuleerd.

 

Wat met broers, zussen en niet-inwoners?

Het lotingsysteem houdt rekening met gezinsrelaties. Dat wil zeggen dat broers en zussen worden samengehouden. Ofwel kunnen ze allemaal deelnemen aan een activiteit ofwel niemand. Niet-inwoners kunnen niet deelnemen aan de loting. Ze krijgen wel de kans om in te schrijven voor de open plaatsen na afloop van de loting.

 

Gebruikersnaam en wachtwoord

Elk kind heeft een gebruikersnaam en wachtwoord nodig dat toegang geeft tot het inschrijvingsprogramma. Heb je dit nog niet? Maak dan voor elk kind apart een gebruikersnaam en wachtwoord aan via www.gemeentemol.be/grabbelpas via ‘aanmelden als nieuwe gebruiker’. Wie eerder al deelnam aan Grabbelpas of de activiteiten van de sportdienst heeft al een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze kan je opnieuw gebruiken.

 

Met één gebruikersnaam al je kinderen inschrijven?

Wil je verschillende kinderen van één gezin (zelfde adres) tegelijkertijd inschrijven? Maak dan voor elk kind apart én voor het gezinshoofd (mama of papa) een gebruikersnaam en wachtwoord aan. Stuur vervolgens vóór 4 mei een mail naar jeugddienst@gemeentemol.be of sportactiviteiten@gemeentemol.be met de namen van de kinderen en de naam van het gezinshoofd. Wij zorgen voor het aanmaken van de gezinsrelatie. Je krijgt van ons een bevestigingsmail als het in orde is.

 

Vrije plaatsen invullen vanaf 24 mei

Op 24 mei starten de inschrijvingen voor de nog vrije plaatsen van Grabbelpas zomervakantie. Ook niet-inwoners kunnen vanaf dan inschrijven. Online inschrijven kan tot twee dagen voor de activiteit plaatsvindt via www.gemeentemol.be/grabbelpas > online inschrijven.

Meer info: jeugddienst - sportdienst, 014 33 05 30 of 014 33 05 04, jeugddienst@gemeentemol.be of sportactiviteiten@gemeentemol.be