Kruispunt Postelsebaan met jaagpad volledig afgesloten tot en met 26 maart

donderdag 21 maart 2019

Vanaf zaterdag 23 maart (6 uur) tot en met dinsdag 26 maart (20 uur) is het kruispunt Postelsebaan (N123) met het jaagpad tussen Dessel en Arendonk volledig afgesloten. De maatregelen zijn nodig voor het plaatsen van een nieuwe ophaalbrug (Brug 2) op de Postelsebaan, de verbindingsweg tussen Retie en Postel. Er geldt een omleiding voor het verkeer, inclusief fietsers.

De nieuwe brug wordt geplaatst op zaterdag 23 en zondag 24 maart. Aansluitend wordt het wegdek van de Postelsebaan, aan de zijde van Postel, gedeeltelijk opgebroken om de aansluiting met de nieuwe brug te kunnen maken. Deze zone loopt vanaf de brug tot voorbij de Zwarte Neet, die aan de noordzijde evenwijdig naast het kanaal loopt. De brug blijft openstaan tot het einde van de werken.

Omleiding fietsers

Zowel vanuit Arendonk als vanuit Dessel zullen fietsers merken dat het jaagpad van en naar Arendonk ter hoogte van Brug 2 volledig afgesloten is en er dus geen doorgang mogelijk is, enkel via een grote omrijroute via Postel.

Vanaf 23 tot en met 26 maart worden volgende omleidingen voor fietsers voorzien:

• Fietsers die via het jaagpad van en naar Dessel willen rijden, kunnen dit doen via de Postelsebaan – lokale weg Brug1 (naar appelboer Hermans-Sanen) – toeristisch fietspad Postels Vaartje – jaagpad.
  • Fietsers die via het jaagpad van en naar Arendonk willen rijden, kunnen dit enkel doen via de grote omleiding Postelsebaan – Postel – via zandweg achter abdij Postel naar jaagpad richting Arendonk.

Tegen woensdagochtend 27 maart voorziet de aannemer een tijdelijke doorgang met steenslag, afgesloten van de werfzone met nadarhekken, zodat de verbinding Postelsebaan - jaagpad richting Arendonk terug open is. Hierdoor zullen fietsers vanaf woensdagochtend via de as ‘jaagpad richting Dessel – Postels Vaartje – Brug 1 – Postelsebaan – jaagpad richting Arendonk’ doorgang hebben.

Omleiding gemotoriseerd verkeer

Voor het wegverkeer gelden twee omleidingen.

• Gewone weggebruikers minder dan 3,5 ton rijden om via Witgoor. De omleiding verloopt via de Zanddijkdreef - Zanddijk - Eersels - Meistraat - Diel en Postel (N136).
  • Het zwaar vervoer (+3,5 ton) rijdt via N18 – Kolkstraat – Zandvliet – Meistraat – Diel – Postel (N136).

Nog tot eind mei onderbroken

Nog tot eind mei 2019 is de Postelsebaan (N123) – de verbindingsweg tussen Retie en Postel - volledig onderbroken ter hoogte van Brug 2. De oude ophaalbrug werd afgebroken en de nieuwe wordt geplaatst op 23 en 24 maart.

De nieuwe brug verhoogt de veiligheid voor fietsers en voetgangers. Voor auto- en vrachtverkeer zal ook op de nieuwe brug beurtelings verkeer gelden. Voor de zwakke weggebruikers komt er op de brug een vrije fietsstrook van drie meter. Fietsers en voetgangers hebben in de toekomst op elk moment in beide richtingen vrije doorgang.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be