Naar inhoud
Gemeente Mol

Renovatiewerken grafmonumenten Boulevardpark fase 2 starten op 18 maart

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 15 maart 2019

Op maandag 18 maart start de firma PIT Antwerpen nv in het Boulevardpark met het renoveren van twaalf grafmonumenten. Bedoeling van deze werken is de grafmonumenten te bewaren voor de toekomst. Het Boulevardpark blijft tijdens de werken open, wel kunnen bepaalde delen tijdelijk afgesloten/beveiligd zijn voor het publiek.

Bij aanleg van het Boulevardpark werd een aantal grafmonumenten in de plannen geïntegreerd. Deze monumenten zijn meer dan de moeite waard om te vrijwaren voor de toekomst. Naast hun bouwkundige waarde zijn ze ook cultuurhistorisch van groot belang. De graven geven ons veel informatie over de plaatselijke geschiedenis.

 

Twaalf grafmonumenten

Een eerste fase van de werken werd uitgevoerd in het voorjaar 2018. Toen werden zes grafmonumenten gerenoveerd. In deze tweede fase worden twaalf grafmonumenten hersteld. Samen met de dienst erfgoed werd bepaald welke grafmonumenten aan de beurt komen:

 

 1. Heylen - Beyens
 2. Van Praet - De Cart
 3. Van der Gracht de Rommerswael
 4. Volders - Neckers
 5. Van Eetvelde
 6. Adolf Reydams
 7. Van Dooren - Knaeps
 8. Gallet - Jacobs
 9. Familie Cools
 10. Felix Verlinden
 11. E.H. kannunik Jeghers
 12. Van Moll - Van Praet

 

Herstellingswerken

Er zullen vooral stabiliteitswerken uitgevoerd worden en de monumenten worden allemaal grondig gereinigd en hersteld. Het is niet de bedoeling om ontbrekende (bronzen) delen toe te voegen. De onderdelen die nog ter plaatse zijn, worden gereinigd en teruggeplaatst.

Meer info: dienst begraafplaatsen, 014 33 08 22, begraafplaatsen@gemeentemol.be