Naar inhoud
Gemeente Mol

Check je mailbox: ontving je een e-mail over lotingsysteem Grabbelpas?

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 8 maart 2019

Maakte je in het verleden al een login om in te schrijven voor grabbelpasactiviteiten? Check dan snel je mailbox. De jeugddienst verstuurde op donderdag 7 maart een mail naar alle grabbelpasgebruikers over het nieuwe lotingsysteem. Na de mailing stelde de jeugddienst vast dat heel wat mailadressen foutief zijn. Ontving je de mailing niet? Pas dan je mailadres aan via https://webshopmol.recreatex.be/. Met een fout mailadres ondervind je problemen bij het inschrijven voor activiteiten en loop je het risico om deze uiteindelijk te mislopen.

Surf naar https://webshopmol.recreatex.be/ en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Via de link ‘Mijn profiel’ > ‘Mijn gegevens’ kan je je mailadres en andere gegevens nakijken en/of aanpassen.  

Gebruikersnaam en wachtwoord
Elk kind heeft een gebruikersnaam en wachtwoord nodig dat toegang geeft tot het inschrijvingsprogramma. Heb je dit nog niet? Maak dan tegen 11 maart voor elk kind apart een gebruikersnaam en wachtwoord aan via www.gemeentemol.be/grabbelpas via ‘aanmelden als nieuwe gebruiker’. Wie eerder al deelnam aan Grabbelpas of de activiteiten van de sportdienst heeft al een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze kan je opnieuw gebruiken.

Met één gebruikersnaam al je kinderen inschrijven?

Wil je verschillende kinderen van één gezin (zelfde adres) tegelijkertijd inschrijven? Maak dan voor elk kind apart én voor het gezinshoofd (mama of papa) een gebruikersnaam en wachtwoord aan. Stuur vervolgens vóór 18 maart een mail naar jeugddienst@gemeentemol.be of sportactiviteiten@gemeentemol.be met de namen van de kinderen en de naam van het gezinshoofd. Wij zorgen voor het aanmaken van de gezinsrelatie. Je krijgt van ons een bevestigingsmail als het in orde is.

Selecteren gewenste activiteiten paasvakantie voor 20 maart
Na de krokusvakantie ontvangen alle kinderen de grabbelpasbrochure via de scholen. Nadien heb je één week de tijd om het programma rustig te bekijken en de gewenste activiteiten te selecteren. Dit doe je voor 20 maart, 22 uur. Nadien start de loting. Deze houdt geen rekening met datum en uur van inschrijven zodat iedereen dezelfde kansen krijgt.

Voor welke activiteiten passen we de loting toe?
De loting wordt enkel toegepast op activiteiten waarvoor meer kinderen zich kandidaat stellen dan het aantal beschikbare plaatsen (volzette activiteiten). Selecteer je een activiteit waarvoor voldoende beschikbare plaatsen zijn, dan kan je kind na de loting ook effectief deelnemen.

Hoe werkt het lotingsysteem?

  1. Ouders ontvangen de grabbelpasbrochure via de school van hun kind of kunnen de brochure downloaden op www.gemeentemol.be/grabbelpas. De brochures worden op 11 maart in alle Molse scholen verdeeld.
  2. Ouders hebben één week de tijd om de brochure rustig te bekijken.
  3. Ouders selecteren de activiteiten voor de loting via de webshop.
  4. De loting zelf vindt plaats op 21 en 22 maart.
  5. Op 25 maart maken we de resultaten bekend. Ouders vinden in het winkelmandje van de webshop het resultaat terug.
  6. De inschrijvingen zijn pas definitief na betaling. Ouders krijgen hiervoor enkele werkdagen de tijd. Betaal je te laat? Dan worden alle inschrijvingen geannuleerd.

Wat met broers, zussen en niet-inwoners?
Het lotingsysteem houdt rekening met gezinsrelaties. Dat wil zeggen dat broers en zussen worden samengehouden. Ofwel kunnen ze allemaal deelnemen aan een activiteit ofwel niemand. Niet-inwoners kunnen niet deelnemen aan de loting. Ze krijgen wel de kans om in te schrijven voor de open plaatsen na afloop van de loting.

Meer info: jeugd- en sportdienst, 014 33 05 30 of 014 33 05 04, jeugddienst@gemeentemol.be of sportactiviteiten@gemeentemol.be