Naar inhoud
Gemeente Mol

Inzaaien en aanplanten op heringerichte begraafplaats Rauw vanaf midden maart

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 5 maart 2019

Binnen een drietal weken starten de aanplantingen en het inzaaien op de vernieuwde begraafplaats in Rauw. Dit betekent dat het vernieuwen van de wandelpaden dan volledig achter de rug is. Het gemeentebestuur vraagt om de pas ingezaaide grasperken niet te betreden. Dit betekent dat je tijdelijk uitsluitend via de wandelpaden de begraafplaats kan bezoeken. We vragen dan ook om de afspanningslinten te respecteren. Het gemeentebestuur bedankt iedereen voor het begrip.

Bij de start van de werkzaamheden besliste het gemeentebestuur heel uitdrukkelijk om de begraafplaats tijdens de heraanleg open te houden. Uiteraard betekent dit wel dat de bezoekers rekening moeten houden met het feit dat de begraafplaats een tijdelijke werfzone is.

Verloop van de werken

De aannemer startte midden januari met de aanleg van nieuwe wandelpaden. Deze werken gingen gepaard met de nodige grondverplaatsingen. Midden maart zijn de nieuwe wandelpaden volledig klaar. Aansluitend volgen de nivelleringswerken om de grasperken vlak en zaaiklaar te maken. Vanaf midden maart gebeuren ook de nieuwe aanplantingen.

Hinder onvermijdelijk

Dergelijke grootschalige investeringen kunnen onmogelijk gebeuren zonder hinder. Toch besliste het gemeentebestuur bewust om de begraafplaats in elke fase van de heraanleg open te houden zodat mensen hun dierbare nabestaanden steeds konden blijven bezoeken. Samen met de verwachte hinder werd dit vooraf aangekondigd.

Een publiek toegankelijke werfzone is voor de aannemer allerminst evident, zeker als er zware machines moeten worden ingezet. We danken zowel de aannemer als alle nabestaanden die hiervoor het nodige begrip voor kunnen opbrengen.

Meer info: dienst begraafplaatsen, 014 33 08 22, begraafplaatsen@gemeentemol.be