Herstellingswerken toeristische fietspaden Bergeyksedijk en Lommelseweg

donderdag 28 februari 2019

Maandag 4 maart start een aannemer in opdracht van het gemeentebestuur met voorbereidende werken om de toeristische fietspaden Bergeyksedijk en Lommelseweg in Postel te herstellen. Het gaat hier om druk gebruikte betonnen fietspaden langs onverharde landbouwwegen.

Het betonnen wegdek van de fietspaden vertoont op talrijke plaatsen scheuren en putten. Tijdens de werkzaamheden raden we fietsers af om deze fietspaden te gebruiken. Wie toch door wilt, stapt best af ter hoogte van de verschillende werfzones.

In de eerste fase van de herstellingen gaat de aannemer de slechte stukken inzagen. Dat levert weinig hinder op. Vanaf 11 maart wordt op al deze plaatsen het beton uitgebroken en vervangen.

Bergeyksedijk

Voor de Bergeyksedijk gaat het om een beperkt aantal slechte stukken. De Bergeyksedijk verbindt de Eerselseweg (N123) met de Reuselseweg via de fietsknooppunten 17 en 18.

Lommelseweg

Op de Lommelseweg situeren de werken zich op een negentigtal plaatsen. We adviseren vooral om de Lommelseweg als fietser tijdelijk te vermijden. De Lommelseweg maakt de verbinding tussen Postel (N136) en het kanaal Bocholt – Herentals in Lommel via de fietsknooppunten 77 en 76.

Voor start toeristisch seizoen

We laten de werkzaamheden in het vroege voorjaar uitvoeren zodat alles is afgerond voor de start van het toeristisch seizoen. De voortgang van de werken is sterk afhankelijk van het weer.

Meer info: dienst openbare werken, 014 33 08 22, openbarewerken.admin@gemeentemol.be