Naar inhoud
Gemeente Mol

Bewegen Op Verwijzing: goedkoop en eenvoudig bewegingsadvies op jouw maat!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 4 maart 2019

Wil je meer bewegen maar weet je niet goed hoe je eraan begint? Dan is ‘Bewegen Op Verwijziging’ iets voor jou! Een beweegcoach bekijkt samen met jou hoe je beweging integreert in je gewone dagelijkse leven. Met kleine dingen, zoals tuinieren, spelen met de kinderen of af en toe eens een wandeling maken, raak je al een heel eind op weg. Omdat het advies volledig op maat is, hou je het nog vol ook. Interesse? Vraag ernaar bij je huisarts!

Zittende mensen aan het bewegen krijgen, dat is het doel van ‘Bewegen Op Verwijzing’. Dankzij dit project krijg je bewegingsadvies op maat dat je makkelijk combineert met je gewone leven. Je hoeft geen uren door te brengen in de fitness of sportclub.

Hoe gaat het in z’n werk?

  1. Spreek je arts aan als je interesse hebt om meer te bewegen.
  2. Je huisarts bezorgt je een verwijsbrief. Je neemt de brief mee naar je beweegcoach.
  3. Je belt je coach voor een afspraak, of je sms’t ‘BEWEGEN’ naar 0468 01 27 00 en de beweegcoach contacteert jou.
  4. Je maakt een beweegplan dat past bij je leven. De coach helpt je. Je kan kiezen: bewegen in groep of alleen, bewegen in je buurt, op het werk, onderweg of thuis.
  5. Je probeert het beweegplan uit.
  6. Je bespreekt samen met je coach wat goed en minder goed gaat. Jullie bekijken welke vooruitgang je maakt en bespreken eventuele moeilijkheden.
  7. Je beweegt elke dag meer en ondervindt stelselmatig de voordelen.
  8. Je huisarts volgt je verder op.

Hoeveel kost het?
Je betaalt 5 euro per individuele begeleiding of 1 euro voor een groepsbegeleiding. Wie een verhoogde tegemoetkoming heeft, betaalt 1 euro voor een individuele begeleiding en 0,5 euro voor een groepsbegeleiding. Sommige ziekenfondsen betalen dit bedrag geheel of gedeeltelijk terug. Je kan ook betalen met vrijetijdscheques.

Dit project is een initiatief van het gemeentebestuur in samenwerking met het samenwerkingsverband Baldemore, de huisartsenkring en het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Meer info: beweegcoach Jim Vancampfort, 0468 01 27 00, mol.jim@bewegenopverwijzing.be, www.bewegenopverwijzing.be