Naar inhoud
Gemeente Mol

Compostbakken vanaf 15 februari te koop aan 40 euro op recyclagepark Millegem

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 5 februari 2019

De prijs van een compostbak stijgt van 20 euro naar 40 euro, dat besliste de gemeenteraad tijdens de zitting van 4 februari. Vanaf 15 februari zijn deze compostbakken opnieuw verkrijgbaar op het recyclagepark van Millegem in de Vinkenstraat 27.

In 2018 werden 500 compostbakken verkocht aan 20 euro per stuk. De gemiddelde verkoopprijs in de ons omliggende gemeenten bedraagt 40 euro. De aankoopprijs voor het gemeentebestuur bedraagt 72 euro. Om te ontmoedigen dat inwoners uit onze buurgemeenten in onze gemeente een compostbak kopen, maar om het composteren voor onze inwoners toch aantrekkelijk te houden, trekken we de verkoopprijs op naar 40 euro.

Compostbak

Heb je een grotere tuin dan kies je bij het composteren best voor een compostbak, of beter nog voor twee of drie compostbakken naast elkaar. Hou compost levend door het om de twee of drie maanden volledig om te zetten, goed te mengen en te verluchten. Met twee of drie compostbakken werk je dus veel efficiënter. Plaats de bak(ken) op een schaduwrijke plaats om uitdroging te voorkomen.

Compostvat

Heb je een klein tuin (van minder dan 100 of 200 m²) of heb je weinig tuinafval, koop dan een compostvat. Je deponeert er keukenafval, tuinafval,… in. Je plaatst het vat best op een zonnige plaats in de tuin, op enkele tegels. De beluchtingsgaten in de bodemplaat moet je vrijhouden. Belucht wekelijks je compostvat door met de beluchtingsstok het materiaal los te trekken. Zo hou je compost levend. Voor 17 euro koop je een compostvat op het recyclagepark van Millegem. Voor een beluchtingsstok betaal je 5 euro.

Meer info:

> recyclagepark Millegem, 014 31 59 61, afvalbeheer@iok.be

> milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be