Sluikstortcamera werpt meteen eerste vruchten af

woensdag 19 december 2018

Na amper één week ingebruikname boekt de sluikstortcamera al eerste resultaten. De camera stond opgesteld op een locatie die bij onze diensten bekend staat als sluikstortgevoelig.

Vrijwel meteen registreerde de camera al twee sluikstorters die perfect kunnen geïdentificeerd worden. De beelden worden nu overgemaakt aan de politie voor de opmaak van een zogeheten GAS-pv. De GAS-ambtenaar oordeelt vervolgens over een gepaste sanctie. De boete kan oplopen tot 350 euro. Dit bedrag wordt aangevuld met de gemaakte kosten voor het opruimen van het sluikstort.

Deze resultaten bewijzen het nut van de camera. Het toestel zal circuleren tussen de verschillende hotspots in onze gemeente waar vaak wordt gesluikstort.

Meer info: milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be