Bezoek gratis tentoonstelling over geschiedenis OCMW in Ten Hove

donderdag 13 december 2018

Tijdens de maand december krijg je de kans om een tentoonstelling over de geschiedenis van het OCMW te bezoeken. Wat startte als de commissie voor openbare onderstand groeide door de jaren heen uit tot het OCMW zoals we het vandaag kennen. Interesse? Kom zeker een kijkje nemen in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28.

De tentoonstelling bevat informatieve panelen over de geschiedenis van het OCMW. Daarnaast toont een vitrinekast oude brieven, foto’s en collectebussen voor ‘den armen’. Je kan ook foto’s van de OCMW-voorzitters door de jaren heen bekijken.

Naar één organisatie
Deze tentoonstelling werd samengesteld naar aanleiding van de samensmelting van gemeentebestuur en OCMW. Afgelopen jaren werden al heel wat diensten samengevoegd. Op dit moment hebben we bijvoorbeeld één personeelsdienst, één financiële dienst,… die voor beide organisaties werken. In 2019 worden het OCMW en het gemeentebestuur één geheel waardoor we in de toekomst volledig als één organisatie kunnen werken aan een geïntegreerd beleid.

Meer info: dienst erfgoed, 014 33 09 70, erfgoed@gemeentemol.be