Naar inhoud
Gemeente Mol

Huis van het Kind schenkt 2,5 euro per leerling voor bevorderen welzijn

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
zaterdag 8 december 2018

Onze secundaire scholen dragen het welzijn van hun leerlingen hoog in het vaandel. Zo blijkt uit een massale reactie op de projectoproep van Huis van het Kind regio Mol. De scholen konden projectvoorstellen indienen die het psychologisch welzijn van hun studenten bevorderen. Na goedkeuring ontvangen ze 2,5 euro per leerling om de projecten dit schooljaar nog te realiseren. Alle scholen gingen in op dit aanbod, kregen een goedkeuring en werken de projecten op korte termijn uit.

Het uitbouwen van een laagdrempelig aanbod aan psychologische hulpverlening voor jongeren is één van de prioritaire doelstellingen van Huis van het Kind regio Mol. Om onze scholen meer kans te geven om in te zetten op het versterken van het psychisch/mentaal welbevinden van jongeren, gaf Huis van het Kind hen de kans om projecten in te dienen die passen binnen deze doelstelling.

Alle scholen realiseren ingediende projecten
Alle secundaire scholen in onze gemeente dienden een voorstel in. De scholen zetten de budgetten in op maat. Uit de ingediende voorstellen blijkt dat heel wat scholen op zoek zijn naar rustpunten voor hun leerlingen. De goedgekeurde voorstellen zijn:

  • Het inrichten van een stille ruimte in TISP en Sint-Lutgardis.
  • Het inrichten van een time-out lokaal in Gibbo Galbergen.
  • Uitwerken van een team vrijwillige leerlingen die optreden als ‘conflixers’. De leerlingen krijgen hiervoor een opleiding, herkenbaar materiaal en een speciaal hiervoor ingericht klaslokaal in Campus Het Spoor.
  • Het realiseren van vaste rustige zithoekjes in en rond de schoolgebouwen in Rozenberg SO.
  • Het ondersteunen van de verkoopactie Rode Neuzen in Sint-Lutgardis.
  • Het uitwerken van een ondersteunend educatief aanbod rond mentale gezondheid en een ruimte voor vertrouwensleerlingen in Sint-Jan Berchmanscollege.

Meer info: huis van het kind regio Mol, 014 33 15 81, dagmar.gooris@gemeentemol.be, www.huisvanhetkindregiomol.be