Naar inhoud
Gemeente Mol

Vijf kinderen wachten op een taal-vrijwilliger: meld je snel en help hen!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 6 december 2018

Vijf kinderen en hun ouders vragen via het project Babbelkousje PLUS extra begeleiding om het Nederlands onder de knie te krijgen en makkelijker te integreren. Ze staan op de wachtlijst totdat nieuwe vrijwilligers zich aanmelden. Spreek jij goed Nederlands en ben je minstens 16 jaar? Meld je dan snel bij de dienst samenlevingsopbouw via 014 33 15 73 of samenlevingsopbouw@dsomol.be en help hen verder!

In oktober nam de nieuwe editie van Babbelkousje PLUS een vliegende start. Intussen kregen we heel wat nieuwe vragen naar begeleiding en zijn we dringend op zoek naar extra vrijwilligers.

Taalstimulering
In samenwerking met de scholen uit onze gemeente werken we aan taalstimulering bij jonge kinderen. Als vrijwilliger begeleid je van oktober tot en met juni leerlingen aan huis. Of je bent voor het PLUS-traject bereid om twee maal per maand op stap te gaan met de ouders en/of het gezin van de babbelkousleerling. 

Vrijwilliger worden?
Er staan nog vijf kinderen op de wachtlijst voor Babbelkousje. Om hen te begeleiden zoeken we nog extra vrijwilligers. Als vrijwilliger word je gekoppeld aan een gezin dat graag meer Nederlands wil leren. Je krijgt vanuit de dienst samenlevingsopbouw, de bibliotheek en de basisschool voldoende ondersteuning om deze boeiende uitdaging aan te gaan. 

Voorwaarden?

  • Je staat open voor vorming en uitwisseling
  • Je werkt graag met kinderen en/of ouders van andere origine
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands
  • Je bent minimum 16 jaar
  • Je bent voor Babbelkousje bereid om een uurtje per week af te spreken met de leerling
  • Je bent voor het PLUS traject bereid om twee keer per maand af te spreken met de ouders

Hoe aanvragen?
Neem contact op met dienst samenlevingsopbouw, 014 33 15 73, samenlevingsopbouw@dsomol.be.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, samenlevingsopbouw@dsomol.be, 014 33 15 73