Naar inhoud
Gemeente Mol

Al acht inwoners vragen bezoek verwarmingscoach aan voor instellen thermostaat

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 5 december 2018

Al acht inwoners vroegen een gratis huisbezoek aan van een verwarmingscoach om hun thermostaat in te stellen. Weet jij ook niet hoe je thermostaat in te stellen? Onze verwarmingscoaches weten het wel. Ze komen graag bij je langs, gratis en voor niets. Aanvragen kan via www.vriendvan.be of bij de milieudienst in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be.

De winter kondigt zich aan. Hoe krijg je je woning lekker warm met een lage energiefactuur? Weet je zelf niet hoe je hier aan begint? Heeft jouw thermostaat wel heel veel knopjes?

 

Huisbezoek verwarmingscoach

Vraag dan een huisbezoek aan van onze verwarmingscoach. Niet iedereen heeft dezelfde levensstijl, leeftijd, gezinssituatie, werktijden of woning. Net daarom kan een persoonlijk advies van onze verwarmingscoach heel waardevol zijn. 

 

Vijf tips waarbij een gemiddeld gezin tot wel 160 euro kan besparen:

  1. Zet je thermostaat een uur voordat je gaat slapen op 15-16°C.
  2. Pas de temperatuur aan je activiteiten aan: 19°C als je druk in de weer bent, 21°C als je stilzit.
  3. Doe de test! Stel je thermostaat een graadje lager in en maak het gezellig met een trui of een lekker dekentje.
  4. De centrale thermostaat regelt enkel de temperatuur in de plaats waar hij hangt. In de andere ruimten, zoals de badkamer en de slaapkamers, stel je de temperatuur in met de thermostatische kranen. Dat zijn de knoppen op je verwarming. Draai die in de juiste stand. Stand 3 komt overeen met 20°C, stand 2 met 16°C.
  5. Sluit de tussendeuren en verwarm alleen de ruimte waar je bent.

 

Op www.vriendvan.be vind je nog meer nuttige info en extra tips rond optimaal verwarmen. Bij vloerverwarming, lucht- of elektrische verwarming gelden andere regels. Ook die vind je op de website.

 

Mol is ‘Vriend van de thermostaat’.

De provinciale actie ‘Vriend van’ kiest voor acties die het leven makkelijker maken. Zo ook de actie ‘Vriend van de thermostaat’. Door je verwarming juist in te stellen, bespaar je de komende winters zonder moeite heel wat geld. Dat dit bovendien ook de CO2-uitstoot verkleint is mooi meegenomen.

 

In onze provincie zijn maar liefst 35 verwarmingscoaches aan het werk. Deze coaches kregen een opleiding van het provinciaal Centrum Duurzaam bouwen en verbouwen, Kamp C. Alle inwoners van provincie Antwerpen kunnen een aanvraag indienen via www.vriendvan.be.

Meer info:

> duurzaamheidsambtenaar, 014 33 07 44, duurzaamheidsambtenaar@gemeentemol.be

> www.vriendvan.be