Naar inhoud
Gemeente Mol

Ontving jij tussen 10 en 14 december de juiste ophaalkalender 2019?

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 3 december 2018

Tussen 10 en 14 december verdeelt vzw De Sprong de ophaalkalenders voor 2019. Het is belangrijk dat je het juiste exemplaar ontvangt. Controleer op de achterkant van je ophaalkalender of je straat hierop vermeld staat. Is dit niet het geval, contacteer dan de informatie- en onthaalbalie. We sturen je dan een correct exemplaar op. Alle ophalingen starten vanaf 6.30 uur, hou hier rekening mee en plaats je afval op tijd buiten of de avond voordien.

Vroeger ophalen voor meer verkeersveiligheid

Vanaf 2019 starten alle ophalingen in onze gemeente al vanaf 6.30 uur. Dit moet zorgen voor een vlottere doorstroming en minder verkeersopstoppingen, maar vooral ook voor meer verkeersveiligheid. Door vroeger te starten, vermijden de ophaalploegen ook de schoolomgevingen tijdens de drukke ochtendspits.

 

Correct sorteren

Naast de ophaaldata voor restafval (RA), GFT, PMD, textiel (TEXT) en papier/karton (PK), steenpuin (SP) en grof vuil (GV) kom je op de ophaalkalender meer te weten over de sorteerregels voor al deze afvalsoorten. Ook de data en locaties voor het inzamelen van klein gevaarlijk afval staan hierop vermeld.

 

Mis geen enkele ophaling

Je kan de ophaalkalender ook raadplegen via www.iok.be en de ophaaldata eventueel opladen in je digitale agenda. Heb je een smartphone? Download dan gratis de Recycle! app. Er is een versie beschikbaar voor Android en iOS. Je ontvangt dan een signaal als er in jouw straat een ophaling is. Bovendien kan je op elk moment de openingsuren van het recyclagepark of de sorteerregels raadplegen.

 

Slechtzienden kunnen een grotere versie van de ophaalkalender 2019 aanvragen bij IOK Afvalbeheer via 014 56 27 75 of afvalbeheer@iok.be.

Meer info:

> informatie- en onthaalbalie, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be

> Afvalinfolijn, 014 56 27 75