Naar inhoud
Gemeente Mol

Gemeentebestuur verdeelt 5.000 euro subsidies over sociale projecten

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 20 november 2018

Op de gemeenteraad van 19 november werd de verdeling goedgekeurd van de subsidies voor sociale projecten. Met deze subsidies wil het gemeentebestuur het vrijwilligerswerk binnen deze projecten extra waarderen. In totaal gaat het om een bedrag van 5.000 euro, verdeeld over drie initiatieven.

De subsidie worden als volgt verdeeld:

 

> Vrijwillige Thuishulp (senioren): Via deze vereniging, een onderdeel van de seniorenraad, zijn vrijwilligers actief op tal van terreinen binnen de zachte sector. De vereniging zorgt voor vorming, verzekering, omkadering en waardering van de vrijwilligers. De organisatie mag rekenen op een subsidie van 2.500 euro.

 

> Project 80-plus (senioren): Voor oudere senioren is het dagdagelijkse seniorenaanbod soms te hoog gegrepen. Onder de naam ’80-plus’ krijgen deze ouderen speciale aandacht. De initiatieven die binnen dit project worden opgestart, moeten voorkomen dat 80-plussers in een isolement terechtkomen. ’80-plus’ ontvangt voor haar werking 1.500 euro.

 

> Ondersteuning Gezinsbond bejaardengezelschapsdienst dag/nacht): De gezelschapsdienst voor ouderen, zieken en gehandicapten van de Gezinsbond werkt met vrijwillige medewerkers. Deze vrijwilligers houden dag en nacht toezicht. Ondertussen nemen zij een aantal kleine zorgtaken op zich die noodzakelijk zijn. Een prachtig initiatief waarbij hulpbehoevende mensen langer thuis kunnen wonen in plaats van hen op te nemen in professionele instellingen. Het project krijgt een subsidie van 1.000 euro.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be