Naar inhoud
Gemeente Mol

Laatste plaatsjes Molse teams 1.000 km voor Kom op tegen Kanker, schrijf nu in!

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 16 november 2018

Er zijn nog enkele plaatsen vrij om met de Molse teams deel te nemen aan de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker. We zoeken sportievelingen met fietservaring. Interesse? Stel je dan nu kandidaat via sportdienst@gemeentemol.be of 014 33 05 03 of kom op donderdag 29 november om 19.30 uur vrijblijvend naar de samenkomst in de vergaderzaal van het café in sporthal Den Uyt, Rode Kruislaan 20. Ga jij de uitdaging aan?

Tijdens het Hemelvaartweekend willen we voor de vijfde maal met vier Molse teams deelnemen aan de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker. Kan je je vrijmaken van 30 mei tot en met 2 juni 2019 om gedurende één halve dag 125 kilometer te fietsen? Stel je dan kandidaat voor het Molse team.

 

1.000 km voor Kom op tegen Kanker

1.000 km voor Kom op tegen Kanker, het concept is eenvoudig: elk team dat 5.000 euro inzamelt voor Kom op tegen Kanker, mag deelnemen aan de 1.000 kilometer. De opbrengst gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek. Samen trappen we vier dagen lang tegen kanker over duizend kilometer prachtige Vlaamse wegen.

 

Deelnemen

In overleg met de groep kiest elke kandidaat op welk moment hij of zij wil fietsen. Bijvoorbeeld: de tweede dag in de voormiddag. Elk team bestaat uit acht deelnemers. Mol engageert zich om, onder leiding van de sportdienst en het Mols comité Kom op tegen Kanker, vier teams af te vaardigen (32 fietsers en enkele reservekandidaten die eventueel kunnen invallen).

 

Acht etappes

De totale afstand van 1.000 kilometer wordt onderverdeeld in acht etappes van 125 kilometer, twee etappes per dag. Telkens rijdt één lid van het team een etappe. De rittenverdeling gebeurt in onderling overleg met de 32 deelnemers. Start- en aankomstplaats bevinden zich telkens in gaststad Mechelen.

 

In peloton rijden

De deelnemers rijden in peloton per twee naast elkaar tegen een te kiezen snelheid van 24, 27 of 30 kilometer per uur. Flanders Classics, organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen, staat in voor de praktische organisatie. Alles is dus tot in de puntjes geregeld.

 

Fondsenwerving

Van alle deelnemers verwachten we dat zij hun steentje bijdragen in de strijd tegen kanker. Je helpt bij de fondsenwerving om het inschrijvingsgeld van 5.000 euro per team te verzamelen. Elke deelnemer engageert zich om ongeveer 500 euro bij elkaar te krijgen via giften en enkele gezamenlijke acties die we samen organiseren, bijvoorbeeld wandelen op De Maat op 20 januari, ontbijt op school Rozenberg SO op 17 maart.

 

Steun het Molse team!

Fiets je zelf niet mee, maar wil je het Molse team toch steunen? Stort dan je bijdrage op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker: BE14 7331 9999 9983. Belangrijk! Voeg in je overschrijving volgende vermelding zeker toe: ‘Gift’ en de code van het Molse team (170 113 947). Vanaf 40 euro per jaar is je gift fiscaal aftrekbaar.

 

Als actieve ‘Kom op tegen Kanker-gemeente’ en ‘Gezonde Gemeente’ wil onze gemeente dit initiatief graag ondersteunen.

Meer info:

> sportdienst, 014 33 05 03, sportdienst@gemeentemol.be of tegenkanker@gemeentemol.be

> www.1000km.be