Naar inhoud
Gemeente Mol

Nieuwe campagne ‘Leuk shoppen, peukje droppen’ bant peuken uit winkelstraten

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 9 november 2018

Met de slogan ‘Leuk shoppen, peukje droppen’ maken we samen met de handelaars in het Centrum duidelijk dat peuken niet op de grond horen. Nieuwe peukenzuilen zorgen voor een aanvulling op de vuilnisbakken waar nodig. Bij de deelnemende handelaars haal je bovendien een pocket asbakje waar je peuken in kan bewaren. Samen gaan we voor een peukenvrij Centrum!

Het Centrum beschikt over 42 vuilnisbakken met een asbak erbovenop. Ter aanvulling worden er tien peukenzuilen bijgehangen op plaatsen waar het nodig blijkt. Om de peukenzuilen en vuilnisbakken nog extra te laten opvallen, krijgen ze een kleurrijke plaat waarop duidelijk aangeduid staat waar de peuk in moet. Stickers op de grond zorgen voor een extra eyecatcher.

Geen peuken meer op straat
Wist je dat een peuk twee jaar nodig heeft om volledig te vergaan? Door je peuken netjes weg te gooien in de juiste vuilnisbak ontloop je niet alleen een fikse boete, maar bespaar je de natuur ook een hele klus.

Peuken in de broekzak
Hier vind je een handig overzicht van alle deelnemende handelaars. Bij die handelaars krijg je een gratis pocket asbakje. Dit formaatje past perfect in de broekzak en zorgt ervoor dat je je peuken geurloos kan bewaren tot je een vuilnisbak of peukenzuil tegenkomt.

Meer info: duurzaamheidsambtenaar, 014 33 07 11, www.gemeentemol.be/peukjedroppen