Naar inhoud
Gemeente Mol

Ten Hove voorbeeld voor organisatie ouderenbeleid in Bangladesh

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 12 oktober 2018

Op woensdag 10 oktober was het lokaal dienstencentrum in Ten Hove fiere gastheer van hooggeplaatst bezoek uit Bangladesh. Dokter Kadir werkt voor de organisatie Gonoshasthaya Kendra – Geneeskunde voor het Volk – in Bangladesh. Tijdens zijn bezoek bekeek hij hoe de dienst seniorenplus het ouderenbeleid aanpakt en op welke manier we ouderen integreren in onze samenleving. We hopen een inspirerend voorbeeld te zijn.

OCMW-voorzitter en schepen voor senioren Wim Caeyers ontving Dokter Kadir. Samen met professor Guido Cuyvers vertelde hij hoe we het seniorenbeleid aanpakken. Professor Cuyvers is gewezen lector bij Thomas More, gespecialiseerd in ouderenzorg en de integratie van ouderen in de samenleving. De manier waarop senioren zichzelf kunnen organiseren en hoe we ouderenzorg kunnen integreren in onze maatschappij, kwamen uitgebreid aan bod. Dokter Kadir had een gesprek met de dienst seniorenplus en nam deel aan een sessie zitturnen.

Gonoshasthaya Kendra

Gonoshasthaya Kendra (GK), vertaald als ‘Geneeskunde voor het volk’, is een organisatie die steun krijgt van Okra. Via voorzitter Jef Van Hecken, die zelf enkele jaren in Bangladesh woonde en werkte met GK, werd het bezoek georganiseerd. Bangladesh wordt net zoals Mol geconfronteerd met een almaar grotere groep ouderen in de samenleving. Een uitwisseling van informatie is erg verrijkend. 

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be