Naar inhoud
Gemeente Mol

Infomoment ontgraving- en herinrichtingswerken begraafplaats Rauw op 25 oktober

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 10 oktober 2018

Op donderdag 25 oktober organiseert het gemeentebestuur om 19 uur een informatieavond over de geplande ontgraving- en herinrichtingswerken op de begraafplaats van Rauw.  De infoavond vindt plaats in de refter van de gemeentelijke basisschool De Zandloper, Gemeenteheistraat 1. Alle geïnteresseerden zijn welkom.

 Op 14 december 2016 organiseerde het gemeentebestuur al een eerste informatieavond waarop de toekomst van de begraafplaats werd besproken. Een openbaar onderzoek, dat liep van 1 januari 2017 tot 31 december 2017, gaf alle nabestaanden de kans bezwaar in te dienen tegen een geplande verplaatsing of verwijdering van een graf.

 

Ontgravingen en herinrichtingswerken

Op 15 november begint aannemer Mees met het uitvoeren van ontgravingen op de begraafplaats. Aansluitend start aannemer AAG Nys met de herinrichtingswerken.

 

Nabestaanden die zaken wensen te behouden van de graven die verwijderd worden, krijgen tot 15 november 2018 de kans om deze zelf te gaan ophalen.

 

  • We benadrukken dat er enkel graven ouder dan 30 jaar ontgraven zullen worden, op het oudste gedeelte van de begraafplaats.
  • Sommige graven tussen 10 en 30 jaar zullen verplaatst worden.
  • Graven jonger dan 10 jaar, kindergraven, het erepark van de oud-strijders, het urnenveld, de strooiweide en het columbarium blijven onaangeroerd.

 

Tijdens de infoavond bespreken we de ontgravings- en herinrichtingswerken, de timing van de werken, de beperkte toegankelijkheid van de begraafplaatsen, ….

Meer info: dienst begraafplaatsen, 014 33 08 22, begraafplaatsen@gemeentemol.be