Naar inhoud
Gemeente Mol

Postelsebaan vanaf 15 oktober half jaar onderbroken voor vernieuwen ophaalbrug

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 26 september 2018

Vanaf maandag 15 oktober tot 1 mei 2019 is de Postelsebaan (N123) - de verbindingsweg tussen Retie en Postel – volledig onderbroken ter hoogte van de ophaalbrug. Tijdens deze periode wordt de bestaande brug afgebroken en vervangen door een nieuwe ophaalbrug. De onderbreking van een half jaar geldt ook voor fietsers en voetgangers. De brug ligt net over de gemeentegrens in Retie. De nodige omleidingen worden voorzien.

De nieuwe brug verhoogt de veiligheid voor fietsers en voetgangers. Voor auto- en vrachtverkeer zal ook op de nieuwe brug beurtelings verkeer gelden. Voor de zwakke weggebruikers komt er op de brug een vrije fietsstrook van drie meter. Fietsers en voetgangers hebben in de toekomst op elk moment in beide richtingen vrije doorgang. 

Omleidingen

Voor het wegverkeer gelden twee omleidingen. 

  • Gewone weggebruikers minder dan 3,5 ton rijden om via Witgoor. De omleiding verloopt via de volgende straten: Zanddijkdreef - Zanddijk - Eersels - Meistraat - Diel - Postel (N136).
  •  Het zwaar vervoer (+3,5 ton) rijdt via N18 – Kolkstraat – Zandvliet – Meistraat – Diel – Postel (N136).

Fietsers op jaagpad

Tijdens de werken kunnen fietsers het jaagpad ter hoogte van de brug niet passeren. Voor de fietsomleiding gelden twee verschillende fasen.

Tijdens fase 1 (tot 1 februari) loopt de fietsomleiding via de fietsbrug ter hoogte van de Grensstraat. De fietsomleiding loopt dan via N123 – Mimosalaan – Seringenlaan – Grensstraat – fietsbrug en jaagpad zijde Postel.

In de tweede fase wordt deze fietsomleiding uitgebreid met een lus via het toeristisch fietspad ‘Toeristisch Vaartje’. Via de toegangsweg naar het lokale fruitbedrijf kan je de verbinding met de Postelsebaan (N123) maken. In deze tweede fase kan je dus ter hoogte van de brug niet meer met je fiets het jaagpad op.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be