Achterbos en Castelsebaan nog tot en met 11 september omleidingsroute voor N118

vrijdag 7 september 2018

Achterbos en de Castelsebaan blijven nog tot en met dinsdag 11 september (16 uur) dienen als omleidingsroute voor autoverkeer (-3,5 ton) door het afsluiten van de N118 Retie – Geel. Het volledig afsluiten van de N118 (uitgezonderd fietsers) ter hoogte van de Europalaan (vroegere bedrijfsingang van FBFC) is noodzakelijk voor het uitvoeren van bodemsaneringswerken ten gevolge van de ontmanteling van de voormalige nucleaire fabriek FBFC in Dessel.

De werken op de N118 ter hoogte van de Europalaan in Dessel verliepen in drie fasen. De derde fase leidt tot de grootste verkeersimpact. Deze startte midden augustus en duurt tot 11 september. De saneringswerken vinden dan plaats onder het wegdek, waardoor de N118 volledig dicht moet.

• Vrachtverkeer (+3,5 ton) wordt omgeleid via de E34 en de N19 (Kasterlee – Geel).

• Voor autoverkeer (-3,5 ton) verloopt de omleiding in beide richtingen via de N18 (Retie – Dessel – Turnhoutsebaan), Achterbos, Zelm en Castelsebaan.

Op dinsdag 11 september wordt de signalisatie rond 16 uur aangepast. Het verkeer kan dan op een rijstrook passeren, geregeld door verkeerslichten.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be