Naar inhoud
Gemeente Mol

Alle 1.100 tickets voor bezoek kasteeldomein de Broqueville verkocht

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 7 september 2018

Op drie dagen tijd zijn alle tickets voor het bezoek aan het kasteeldomein in Postel uitverkocht. Maar liefst 1.100 inwoners genieten op zaterdag 29 en zondag 30 september van een uniek bezoek aan kasteel de Broqueville. Het enorme succes bewijst dat onze inwoners nieuwsgierig zijn naar wat er schuil gaat achter de kasteelmuren. De deuren gaan open naar aanleiding van de gedenking van het einde van WO I nu 100 jaar geleden. Wie geen ticket bemachtigde, vindt misschien zijn gading in één van de andere activiteiten rond ’14-’18.

Het einde van de Groote Oorlog – nu gekend als de Eerste Wereldoorlog – ligt dit jaar exact 100 jaar achter ons. Onder de koepel ’14-’18 in Moll vinden er verschillende activiteiten plaats om dit te gedenken. Inschrijven doe je via www.gemeentemol.be/14-18inmoll.

Obstakels tijdens WOI en WOII op 10 november
Een gegidste wandeling die om 14 uur start op Den Diel ter hoogte van Sas III. Op 11 november 1918 om 11 uur luidden overal de kerkklokken. Na meer dan vier jaar grote ellende zwijgen eindelijk de wapens. Al vlug wordt de Dodendraad afgebroken. Maar in het Verdrag van Versailles wordt de kiem van het volgend wereldconflict gelegd. Twintig jaar later worden op strategische plaatsen bunkers gebouwd om te proberen de volgende agressiegolf op te vangen.

100ste verjaardag Wapenstilstand ’14 – ’18 op 11 november
Tussen 9.30 en 12 uur herdenken we de overledenen tijdens de beide Wereldoorlogen. We leggen bloemen neer aan onze oorlogsmonumenten en planten een vredesboom in het Moldersbok.

Tussen 1 en 10 november vinden er op onze verschillende begraafplaatsen nog plechtigheden plaats in samenwerking met de Molse scholen.

Meer info: gemeentearchief, 014 33 09 70, archief@gemeentemol.be