Oktober (on)beperkte maand: de maand met onbeperkte mogelijkheden

zaterdag 8 september 2018

In oktober zetten we mensen met een beperking in de kijker met een boeiend activiteitenprogramma. Op zondag 30 september serveren we een overheerlijk ontbijt en stellen we het complete programma aan je voor. Dit vormt meteen het startschot voor een maand met onbeperkte mogelijkheden. Ontmoetingsmomenten, G-sporten, Bal Special, creatieve activiteiten, een uitstap naar de Zoo, film,… Check snel het programma en schrijf in voor je favoriete activiteiten.

Wie een beperking heeft, botst sneller dan anderen op obstakels. Een extra helpende hand, financiële steun, aangepaste mogelijkheden,… zijn vaak erg welkom. Onze gemeente organiseert in samenwerking met de adviesraad voor personen met een beperking en tal van enthousiaste organisaties activiteiten en dienstverleningen om deze drempels weg te werken. Tijdens de (on)beperkte maand maak je kennis met dit aanbod.

Voor elk wat wils
Het programma van de (on)beperkte maand is enorm uitgebreid. Op www.gemeentemol.be/onbeperktemaand vind je het volledige aanbod terug.

Onbeperkte radio
Speciaal voor de onbeperkte maand draait radio Mol elke donderdag onbeperkte plaatjes. Mensen van Den Brand en De Witte Mol nemen het roer van de lokale radio over om bijzondere platen te draaien.

G-sport
Kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap krijgen bij G-sportclubs de kans om op hun eigen niveau te sporten in een gewone sportclub. Tijdens de (on)beperkte maand zetten heel wat clubs de deuren open zodat je de verschillende G-sporten naar hartenlust kan proberen. Er zijn gratis proeflessen: zwemmen, turnen, boccia, sjoelen, zeilen, hockey, torbal en showdown.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be