Infoavond onderzoek naar milieu effecten van windproject terreinen SCK•CEN

vrijdag 31 augustus 2018

Maandagavond 10 september, doorlopend van 18 tot 21 uur in parochiecentrum Achterbos (Achterbos 76).

Ecopower nodigt alle inwoners uit op een informatieavond over de aanmelding van een project-Milieu Effecten Rapport (MER) voor een project van zes windturbines op de terreinen van SCK•CEN. Medewerkers van Ecopower stellen de MER-opdracht voor, lichten de procedure toe aan de hand van infopanelen en beantwoorden jouw vragen. Meer info over het project vind je op www.ecopower.be/windprojectMol.

Ecopower onderzoekt de mogelijkheid om zes windturbines te bouwen op terreinen van

SCK•CEN in Mol en laat in dat kader een Milieu Effecten Rapport (MER) opstellen. Ecopower brengt de gemeente en de omwonenden op de hoogte van de aanmelding van het project-MER en licht het projectvoorstel en de MER-procedure toe tijdens een infoavond. De aanmeldingsnota is binnenkort beschikbaar op www.lne.be/mer-dossierdatabank. In deze fase kunnen er opmerkingen over de methode en de scope van het onderzoek gemaakt worden.

Hernieuwbare energie
Hernieuwbare energie is de energie van de toekomst. We moeten nu omschakelen om de
klimaatverandering onder controle te houden. De turbines in Mol kunnen stroom leveren voor
25.000 huishoudens en 20.000 ton CO2 per jaar vermijden. Meer over het project lees je op www.ecopower.be/windprojectMol.

Ecopower
Ecopower is een burgercoöperatie voor hernieuwbare energie. Burgers krijgen daardoor de kans om hun energievoorziening in eigen handen te nemen. Door de aankoop van een coöperatief aandeel kan je mede-eigenaar worden van de windturbines en thuis je eigen Ecopower-stroom verbruiken.

Meer info: Ecopower, 03 287 37 79, info@ecopower.be, www.ecopower.be