Naar inhoud
Gemeente Mol

Aanleg warmtenet in Guido Gezellestraat en Bergstraat vanaf 12 september

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 3 september 2018

Woensdag 12 september start een aannemer in opdracht van Eandis met de aanleg van een stukje warmtenet op het kruispunt van de Guido Gezellestraat en Bergstraat. Concreet moet er een verbinding gemaakt worden van het project met de 64 assistentiewoningen naar de tijdelijke stookplaats op de site van basisschool Het Schrijvertje. De werken nemen in totaal twaalf weken in beslag, waarbij de eerste fase van zes weken voor de meeste hinder zorgt.

Fase 1: vanaf 12 september

De eerste fase van zes weken start op 12 september, meteen na het weekend van Rozenberg Lichtstoet. De werken vinden plaats midden op het kruispunt van Guido Gezellestraat met Bergstraat.

  • In deze fase worden zowel de Guido Gezellestraat, de Lichtstoetstraat als de Bergstraat doodlopend ter hoogte van de werfzone.
  • Alleen bussen van De Lijn zullen nog de via de Lichtstoetstraat en de Guido Gezellestraat richting Statiestraat en station mogen. Autoverkeer en andere voertuigen mogen de werfzone niet passeren. Er is onvoldoende wegbreedte beschikbaar langs de sleuf om veel verkeer te laten passeren.
  • Het eenrichtingsverkeer in de Bergstraat en de Guido Gezellestraat (die tijdelijk doodlopend zijn) wordt tijdelijk opgeheven, zodat alle woningen bereikbaar blijven. In elke straat gelden bijkomende verkeersmaatregelen – zoals parkeerverboden – om tijdelijk dubbelrichting en een keerbeweging mogelijk te maken.
  • Het politiekantoor is uitsluitend bereikbaar via de Statiestraat. De Academie Muziek en Woord kan je bereiken via de Lichtstoetstraat.
  • Basisschool Het Schrijvertje is bereikbaar via de Smallestraat. Ouders zetten hun kinderen af en halen ze op aan het poortje in de Smallestraat. Ze kunnen daarna wegrijden via de Bergstraat en Rozenberg.

Fase 2: vanaf midden oktober

In de tweede fase situeren de werken zich in Guido Gezellestraat. Ter hoogte van de werfzone wordt deze volledig afgesloten. Wel wordt het dan opnieuw mogelijk om via de Bergstraat en de Guido Gezellestraat naar de Statiestraat te rijden. Het tijdelijk dubbelrichtingsverkeer in beide straten wordt opgeheven.

De bussen van De Lijn gebruiken dan opnieuw hun vaste routes via de Bergstraat en Guido Gezellestraat.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be