Naar inhoud
Gemeente Mol

Stijgend aantal inwoners vreemde origine registreert zich om te stemmen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 24 augustus 2018

Ook niet-Belgen kunnen hun stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Ze moeten hiervoor aan enkele voorwaarden voldoen én zich registeren. Dit jaar registreerden een 90-tal niet-Belgen zich om hun stem uit te brengen. Dat is opvallend meer in vergelijking met de voorgaande jaren.

De voorbije drie verkiezingsjaren registreerden telkens een 40-tal niet-Belgen zich om hun stem uit te kunnen brengen. Dit jaar gaat het om bijna 90 inwoners. Een grote stijging en een positief signaal als het over betrokkenheid en integratie gaat.

2.200 niet-Belgen
In onze gemeente wonen zo?n 2.200 niet-Belgen die aan de juiste voorwaarden voldoen om hun stem uit te brengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Als ze zich registreerden voor 31 juli zijn ze net als elke andere inwoner verplicht naar de stembus te trekken in oktober.

Maatschappelijke participatie bevorderen
De bevolkingsdienst schreef alle niet-Belgen aan om hen te informeren. Daardoor zette het gemeentebestuur de campagne ?Ik stem ook? van De Wakkere Burger vzw, ORBIT vzw en het Minderhedenforum  letterlijk kracht bij. Ook niet-Belgen hebben het recht om mee te praten en te beslissen over wat er in hun buurt of gemeente gebeurt.

Meer info: dienst bevolking, 014 33 07 16, bevolkingsdienst@gemeentemol.be