Naar inhoud
Gemeente Mol

Behaag onze Kempen! Bestel je plantgoed voor 31 oktober

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 29 augustus 2018

Van 1 september tot 31 oktober loopt in onze gemeente de 24ste editie van de actie ‘Behaag onze Kempen’. De organisatoren promoten hiermee de inheemse en streekeigen soorten. Ze bieden verschillende soorten aan en leggen de regels van de kunst uit. Het bestelformulier, nuttige informatie over het aanbod en welk plantgoed geschikt is voor jouw tuin vind je op www.iok.be/bok.

Inheemse en streekeigen haagplanten gedijen van nature goed op onze arme Kempense zandgronden. Ze trekken meer diersoorten aan en vergroten de natuurwaarde van je tuin. De planten zijn bovendien beter aangepast aan ziektes, uitzonderlijke vorstperiodes en interacties met andere organismen.

Vooraf goed informeren

Zoek je soorten die geschikt zijn voor jouw tuin? Informeer je vooraf goed! Op www.iok.be/bok vind je heel wat nuttige informatie.

Kies voor een gemengde haag

Gemengde hagen bestaan uit meer dan één soort. Deze hagen zijn beter bestand tegen ziekten en plagen en hebben een mooi blad-, bloesem- en besseneffect.

Aanbod

Het aanbod bestaat uit inheems en streekeigen haagplantsoen, (hoogstam)fruitbomen, kleinfruit, vruchtbomen, enkele klimplanten en heesters, steunpalen voor fruitbomen en compost. Ideaal om je bodem te verrijken bij de aanplant van fruitbomen en hagen. Naast bio-bloemenzaad voor bloemenweiden en bio-bloembollen kan je ook een bijenbosje bestellen: een ideale combinatie van planten om bijen naar je tuin te lokken en de biodiversiteit in je buurt te versterken.

Hoe bestellen?

Bestellen kan tot 31 oktober en doe je bij voorkeur via www.iok.be/bok. Dit kan ook door het bestelformulier af te geven bij de milieudienst in ‘t Getouw, Molenhoekstraat 2. Je moet het plantgoed vooraf via overschrijving betalen (meer info bij bestelling).

Afhalen plantgoed

Je haalt het bestelde plantgoed zelf af op zaterdag 18 november tussen 9.30 en 11.30 uur aan de gemeentelijke werkplaats Zerko, Slagmolenstraat 3.

Initiatiefnemers

‘Behaag onze Kempen’ is een initiatief van IOK, Natuurpunt, Velt, Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) en 27 Kempense gemeentebesturen, waaronder ook onze gemeente.

Meer info:

> IOK, milieu en energie, 014 56 42 56, behaag.onze.kempen@iok.be, www.iok.be/bok

> milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be