Achterbos en Castelsebaan omleidingsroute voor saneringswerken N118

dinsdag 31 juli 2018

Achterbos en de Castelsebaan zullen dienen als omleidingsroute voor autoverkeer (-3,5 ton) wanneer de N118 Retie – Geel vanaf midden augustus drie tot vier weken volledig afgesloten wordt ter hoogte van de Europalaan (vroegere bedrijfsingang van FBFC). Het afsluiten van de N118 is noodzakelijk voor het uitvoeren van bodemsaneringswerken ten gevolge van de ontmanteling van de voormalige nucleaire fabriek FBFC in Dessel.

De werken op de N118 ter hoogte van de Europalaan in Dessel verlopen in drie fasen. De eerste fase ging maandag 30 juli van start. Ter hoogte van de werfzone (kruispunt met Europalaan) wordt het verkeer herleid naar één rijstrook. Tijdens de tweede fase blijft beurtelings verkeer mogelijk, maar wordt het andere rijvak gebruikt. In de eerste fases gebeuren de saneringswerken in de berm. De eerste twee fasen nemen in totaal twee weken in beslag.

N118 volledig afgesloten
De derde fase leidt tot de grootste verkeersimpact. Deze start midden augustus en duurt drie tot vier weken. De saneringswerken vinden dan plaats onder het wegdek, waardoor de N118 volledig dicht moet.

•  Vrachtverkeer (+3,5 ton) wordt omgeleid via de E34 en de N19 (Kasterlee – Geel).
  •  Voor autoverkeer (-3,5 ton) verloopt de omleiding in beide richtingen via de N18 (Retie – Dessel – Turnhoutsebaan), Achterbos, Zelm en Castelsebaan.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be