Naar inhoud
Gemeente Mol

Omgevingsvergunning voor realisatie gemeenschapshuis in kerkgebouw Donk

vrijdag 27 juli 2018

Het gemeentebestuur heeft een omgevingsvergunning afgeleverd voor de herbestemming van het kerkgebouw van Donk naar een gemeenschapshuis. De plannen omvatten een herbestemming van de kerk waarbij deze de functie krijgt van gemeenschapshuis. De werken wijzigen niets aan de structuur van het gebouw.

De plannen omvatten in totaal drie zalen. Een eerste kleine vergaderruimte komt op de plaats van de zijgang en het huidig kantoor.

 

De grote centrale ruimte behoudt als belangrijkste zaal de sfeer van het huidige kerkgebouw. De zone van het huidige altaar kan ook gebruikt worden als podium voor toneel of optredens.

 

Polyvalente zaal in nieuw volume

Een derde zaal wordt gecreëerd met een nieuw volume in de kerk, opgetrokken uit houtskeletbouw. Dit volume komt tussen de ingang en het kerkschip (grote zaal) en krijgt twee verdiepingen. Op het gelijkvloers zal hier een bar, berging en keuken geïnstalleerd worden. Op de bovenverdieping voorzien de architecten een tweede kleinere polyvalente zaal en een technische ruimte.

 

Deze polyvalente zaal zal in relatie staan met de grote zaal dankzij de transparante gevels die een zicht geven over heel het gebouw. Het tweede nieuwe volume omvat een sanitair gedeelte én wordt ingeplant in de linkerzijbeuk.

Meer info: ruimtelijke ordening, 014 33 08 30, ro@gemeentemol.be