Kruispunt Wezelbaan - Postelweg afgesloten in augustus

maandag 23 juli 2018

Dinsdag 31 juli start in Balen de heraanleg van het kruispunt Wezelbaan – Postelweg (ook gekend als kruipunt Café Congo). Dit kruispunt is voor onze gemeente belangrijk voor de verbinding tussen Gompel en Wezel. Het kruispunt gaat voor een periode van een drietal weken volledig dicht. Tijdens deze fase start de omleiding voor autoverkeer richting Wezel ter hoogte van de Gompelbaan. Vervolgens gaat het via Ginderbuiten en Zuiderring naar de Bankei. Verkeer vanuit Wezel richting Mol volgt de omleiding via Bankei en Zuiderring. Voor vrachtverkeer geldt een andere omleiding. Bij de start van het nieuwe schooljaar is het kruispunt opnieuw open voor het verkeer tussen Gompel en Wezel.

De heraanleg van het kruispunt past in de aanleg van fietspaden langs de Postelsesteenweg. Samen met de werken aan het kruispunt start de aannemer in Balen met het tweede deel van fase 1 tussen het kruispunt met Breden Els en het kruispunt met Wezelbaan.

Ook hier komen fietspaden aan beide zijden van de weg en wordt het wegdek vernieuwd. Deze werken zijn in de loop van oktober afgerond, waarna dit deel terug opengesteld wordt voor plaatselijk verkeer.

Vanaf november in fase 2

Eind oktober, begin november (afhankelijk van de vordering van de werken in fase 1) start de aannemer dan op de Postelweg (tussen het kruispunt Café Congo en de Ring). Ook hier legt hij vrijliggende fietspaden aan en een nieuw wegdek.

Fase 3 tussen de Zuiderring en de Kiezelweg start aansluitend op fase 2. Dit zal begin 2019 zijn.

Omleiding wijzigt

De omleidingen veranderen volgens de verschillende stappen en de voortgang van de werf. Het vrachtverkeer moet tijdens fase 1 en 2 van het project omrijden via Zuiderring (N71), Molderdijk (N18), Molsesteenweg, Vaartstraat, Kerkstraat (N136), en omgekeerd.

• Augustus (tijdens werken aan kruispunt met Wezelbaan): omleiding via Ginderbuiten, Toemaathoek, Zuiderring en Bankei
  • Vanaf eind augustus (tijdens werken in fase 1): lokale omleiding voor autoverkeer via Soef, Gerheide, Balen-Neetlaan, Sint-Jozefslaan en Wezelbaan.
  • Vanaf eind oktober – november (tijdens werken in fase 2): omleiding via Wezelbaan, Sint-Jozefslaan, Stevensvennenstraat, Bankei en Zuiderring.
  • Begin 2019: omleiding via Zuiderring, F.S. Emsenslaan en Kiezelweg

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 81, verkeersdienst@gemeentemol.be