Naar inhoud
Gemeente Mol

Regularisatieperiode voor vergunning vuurwapens tot 31 december 2018

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 9 juli 2018

Inwoners met een vergunningsplichtig maar niet-vergund vuurwapen kunnen dat nog tot 31 december 2018 aangeven bij de lokale politie. Alle vuurwapens zijn in principe vergunningsplichtig. Een uitzondering hierop is de lijst met vrij verkrijgbare wapens. In de meeste gevallen zal een pistool, revolver of geweer een ‘vergunningsplichtig wapen’ zijn. Je kan je uitsluitend in regel stellen door vooraf te mailen naar wapens@politiebalendesselmol.be. Hierna zal je gecontacteerd worden om een afspraak te maken om je met jouw wapen aan te bieden. Enkel inwoners van Balen, Dessel en Mol kunnen via de lokale politie Balen-Dessel-Mol hun wapen laten regulariseren.

Om je vervolgens aan te bieden, moet:

  • het vuurwapen ongeladen, gedemonteerd en verpakt zijn;
  • de lader leeg en verpakt zijn;
  • de munitie afzonderlijk van het wapen verpakt zijn.

 

Het Koninklijk Besluit met de details over de procedure verscheen op 28 februari 2018 in het Belgisch Staatsblad. De ministeriële omzendbrief verscheen op 1 maart 2018 in het Belgisch Staatsblad.

 

Nieuw!

Sinds 22 januari 2018 moet er bij de vijfjaarlijkse controle van de wapenvergunning ook een recent medisch attest worden voorgelegd. Dit attest mag niet ouder zijn dan drie maanden. Je kan het medisch attest hier downloaden.

Meer info: lokale politie Balen-Dessel-Mol, 014 33 37 00, onthaal@politiebalendesselmol.be