Presentaties informatieavond rioleringsproject Wilgenstraat en deel Ginderbuiten

donderdag 21 juni 2018

Dinsdagavond 19 juni vond in de raadzaal van ’t Getouw een informatieavond plaats over een rioleringsproject in de Wilgenstraat en een deel van Ginderbuiten. De realisatie van dit project is voorzien voor de tweede helft van 2019. De betrokken inwoners werd geïnformeerd over de plannen. Je vindt alle presentaties hier online.

Wat gaat er gebeuren?

Om te vermijden dat het afvalwater van ongeveer 4.400 inwoners uit Mol bij hevige regen nog in de Scheppelijke Nete belandt, is een rioleringsproject nodig in de Wilgenstraat en Ginderbuiten met aansluitend de realisatie van een bergbezinkingsbekken ter hoogte van de Rozenberg (ter hoogte van barakken Lichtstoet Rozenberg).

Daarnaast leggen we in de Wilgenstraat en een deel van Ginderbuiten (vanaf de Kastanjestraat tot en met de Wilgenstraat) een gescheiden rioleringsstelsel aan. Het afvalwater gaat naar de zuiveringsinstallatie langs de Borgerhoutsendijk. Het propere regenwater vloeit naar de Scheppelijke Nete.

Verdere planning

Tijdens de eerste informatieavond legden we uit wat er precies gaat gebeuren en gaven we meer informatie over de verplichting van de aanpalende bewoners om het regenwater af te koppelen van de riolering. Wanneer in een latere fase de werken gegund zijn, volgt een nieuwe informatievergadering. Dan gaan we dieper in op de timing, de fasering, veiligheid van de werfzone en de bereikbaarheid.

Meer info: dienst openbare werken, openbarewerken.admin@gemeentemol.be, 014 33 08 19