Presentatie infoavond Postel over individuele zuivering afvalwater

dinsdag 19 juni 2018

Donderdagavond 14 juni vond er in de raadzaal van ’t Getouw een infoavond plaats voor een aantal inwoners uit Postel. Deze veertigtal geselecteerde inwoners worden door de geïsoleerde ligging van hun woningen nooit op de openbare riolering aangesloten, waardoor ze een individuele saneringsplicht krijgen opgelegd vanuit de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).

In totaal zijn er in onze gemeente meer dan 200 woningen die volgens het zoneringsplan nooit zullen worden aangesloten op de publieke riolering. Zij moeten op termijn hun eigen afvalwater zuiveren via een zogeheten IBA (een individuele behandeling afvalwater).

Kosten beperken

Het gemeentebestuur ondersteunt deze inwoners via een aanbod dat verloopt langs onze rioolbeheerder Pidpa Hidrosan. Hierdoor beperken we de kosten voor de bewoners. Dit jaar focussen we ons op Postel, de komende jaren komen andere delen van onze gemeente ook aan bod. Sommige andere inwoners beschikken inmiddels al over een IBA. Zij stonden op de prioriteitenlijst van de VMM. Deze inwoners moesten zich voor eind 2017 in regel stellen.

Meer info: dienst openbare werken, 014 33 08 19, openbarewerken.admin@gemeentemol.be