Naar inhoud
Gemeente Mol

Vrije basisschool Millegem wint opnieuw Interscolaire verkeerswedstrijd

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 19 juni 2018

De vrije basisschool Millegem wint opnieuw de Interscolaire verkeerswedstrijd georganiseerd door het Verkeerseducatief Centrum. De vorige jaren ging deze school ook al met de eerste prijs aan de haal. De wedstrijd vond plaats van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juni door en bestond uit een theoretisch en een praktisch examen. 373 leerlingen van het zesde leerjaar uit de Molse scholen, namen hieraan deel. Op 15 juni eindigde de wedstrijd officieel met een prijsuitreiking waar de winnaars hun cadeau in ontvangst mochten nemen.

Volgend schooljaar moeten de meeste leerlingen uit het zesde leerjaar zelfstandig naar school fietsen. Het is dus belangrijk dat zij de verkeersregels goed kennen. Tijdens de verkeerswedstrijd kregen zij een theoretisch gedeelte voorgeschoteld met vragen over de voorrangsregels en de plaats van de fietser in het verkeer. Onder toezicht van de juryleden volgde daarna een praktische proef in de buiteninfrastructuur van het verkeerspark.

Winnaars

Als winnaar kwam vrije basisschool Millegem 6a uit de bus. De leerlingen scoorden 85,83 %. De tweede plaats ging naar vrije basisschool Achterbos met 83,27 %. Vrije basisschool Millegem 6b veroverde de derde plaats met 81,27 %. Op 15 juni mochten de leerlingen een individuele prijs in ontvangst nemen en een prijs voor de klas.

Meer info: Verkeerseducatief Centrum, 014 31 44 76, verkeersdienst@gemeentemol.be