Naar inhoud
Gemeente Mol

Openingsfeest vernieuwde speeltuin Galbergen: alle speelvogels welkom!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 15 juni 2018

Op woensdag 27 juni vanaf 14 uur zijn alle speelvogels welkom om de vernieuwde speeltuin Galbergen in te spelen. Op de splinternieuwe speeltoestellen kan je naar hartenlust klimmen, balanceren, kruipen en glijden. Als kers op de taart voorzien we een lekkere verrassing voor iedereen! Ben je tussen 2 en 12 jaar oud? Trek dan je speelkleren aan en kom langs!

Met een groot openingsfeest huldigen we de nieuwe speeltuin Galbergen in. De nieuwe speeltoestellen richten zich op jongere kinderen en vult de avontuurlijke speelzone die vorig jaar gerealiseerd werd mooi aan. De combinatie van beide speelzones zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 12 jaar naar hartenlust kunnen ravotten.

Nieuwe speeltuigen
De oude speeltoestellen van de speeltuin op de zandvlakte werden allemaal – uitgezonderd twee veerdiertjes – vervangen door nieuwe. Naast een speelcombinatie met verschillende speelfuncties (klimmen, balanceren, kruipen, glijden) staat er ook een zandspeelplatform, een zandtafel, een speelhuisje, wip, schommelzone, hangmat, balanceerbalk op springveren en een klautercombinatie. Zowel voor de kleinsten als de iets oudere kinderen biedt de nieuwe speeltuin tal van uitdagingen.

Inspraak kinderen
Bij het ontwerp van de speeltuin en de avontuurlijke speelzone werd maximaal rekening gehouden met de resultaten van het inspraakmoment dat plaatsvond op 8 februari 2017. Vijftien kinderen van de kinderraad namen hieraan deel. Tijdens dit moment werd gewerkt met de succesvolle methodiek van Picto Play van Kind & Ruimte.

Inclusief spelen
Bij de uitwerking van de plannen ging ook extra aandacht naar ‘inclusief spelen’. Een inclusief speelplein geeft elk kind – ook kinderen met een beperking - de kans om (avontuurlijk) te spelen. Hiervoor ging men ten rade bij de Witte Mol en Inter (adviesagentschap voor toegankelijkheid). Het zandspeelplatform, de zandspeeltafel, de speelcombinatie en de schommel-hangmat spelen hier op in en zijn vrij toegankelijk voor kinderen met een motorische handicap. Kinderen met en zonder beperking kunnen zo fijn samen spelen.

Robiniahout
De speeltoestellen worden uitgevoerd in robiniahout. De grillige vormen hebben een natuurlijk uitzicht en passen mooi in de bosrijke omgeving van domein Galbergen.

Avontuurlijke speelzone
In april 2017 namen de studenten van Thomas More (afdeling bouw) al een eerste deel van de speeltuin onder handen. Het touwenparcours in het bos werd aangevuld met onder andere een kabelbaan, klimhut en evenwichtsparcours. Dit gedeelte richt zich vooral tot iets oudere kinderen.

Meer info: jeugddienst, 014 33 05 30, jeugddienst@gemeentemol.be