Naar inhoud
Gemeente Mol

Geocachespel ‘Seppe Tol’, een spannende speurtocht in hartje Centrum anno 1900

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 19 juni 2018

Geocache ‘Seppe Tol’ is een spel in hartje Centrum met een gps als hulpmiddel. Het concept is een moderne versie van de vertrouwde schattenjacht waarbij de antwoorden op vragen naar de verloren tol van Seppe leiden. Eenmaal een gps-toestel in de hand, coördinaten ingegeven, ben je klaar om ons Centrum op een leuke manier te ontdekken.

 

12 locaties, 12 verhalen, 12 raadsels
Elke speler of elk team gaat op pad met een gps-toestel of smartphone en de brochure om de tol van Seppe terug te vinden. Onderweg hou je halt op twaalf opmerkelijke locaties. Daar vind je een sticker die verwijst naar een verhaal in je brochure met daarbij drie vragen en drie coördinaten. Kies het juiste antwoord en coördinaat en wandel verder naar de volgende locatie. Met de eindcode kraak je de code van de schatkist.

Zeker uitproberen!
Tijdens de zoektocht maak je kennis met het boeiende levensverhaal van een Molse jongen anno 1900. Zo lijkt de brochure net een krant uit die tijd, inclusief foto’s. De verschillende verhalen brengen je dan weer naar interessante locaties met daarbij telkens een link naar de Molse geschiedenis. Ook het Mols dialect wordt regelmatig aangevoerd, wat het geheel extra grappig maakt. Deze tocht moet je zeker uitproberen. We wensen je alvast heel veel plezier!

Praktisch

  • Wie: voor tieners en volwassenen, individueel of in team(s), iets te moeilijk voor jonge kinderen
  • Wanneer: beschikbaar vanaf half juni
  • Kostprijs: voor 5 euro huur je een gps-toestel bij de dienst toerisme. Gratis met eigen gps-toestel of smartphone. De brochure is gratis verkrijgbaar bij de dienst toerisme of te downloaden via visitmol.be.
  • Afstand: ongeveer 3 kilometer, geschikt voor rolstoelen en buggy’s
  • Start- en aankomstplaats: dienst toerisme, Markt 1a
  • Meebrengen: balpen en identiteitskaart voor de huur van het gps-toestel
  • Parkeren: gratis parkeren op parking Nete in de Rivierstraat

Geocachespel ‘Seppe Tol’ is een ontwerp van de dienst toerisme in samenwerking met de dienst erfgoed.

 

 

Meer info: dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be, www.visitmol.be