Naar inhoud
Gemeente Mol

Omgevingsvergunning voor sociaal bouwproject in de Vennestraat

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 14 juni 2018

Het gemeentebestuur verleent een omgevingsvergunning voor de realisatie van een sociaal bouwproject in de Vennestraat. Het project is een samenwerking tussen de Molse Bouwmaatschappij voor de Huisvesting en zorginstelling De Witte Mol. Deze vergunning richt zich op de realisatie van de eerste fase, met name 13 zorgstudio’s, 6 sociale zorgappartementen en 32 sociale wooneenheden. De latere fase – parallel met de Vennestraat – omvat bijkomend 24 zorgstudio’s.

Het totale bouwproject op dit perceel in de Vennestraat bevat drie grote bouwvolumes: blokken A, B en C. De eerste fase – waarvoor deze vergunning geldt – richt zich op de realisatie van de blokken A en B en de ondergrondse parkeergarage. Bouwvolumes A en B hebben een hoogte van respectievelijk twee en drie bouwlagen. Deze bouwvolumes staan haaks ingeplant op de Vennestraat. De later te realiseren blok C wordt parallel gebouwd met de Vennestraat.

Het project omvat eveneens een voetgangers- en fietsverbinding met de Collegestraat. De ondergrondse parking voorziet in totaal 130 parkeerplaatsen. Ook de nodige fietsenstalling wordt voorzien. Tussen de verschillende bouwvolumes komt er een publieke groene ruimte.

Meer info: dienst ruimtelijke ordening, 014 33 08 30, ro@gemeentemol.be