Nieuw calisthenics parcours aan sporthal Den Uyt zorgt voor outdoor sportplezier

woensdag 30 mei 2018

Het calisthenics parcours aan sporthal Den Uyt is klaar. Met calisthenics train je niet met halters en gewichten, maar gebruik je enkel je eigen lichaamsgewicht. Door verschillende oefeningen met lichaamsgewicht te combineren, spreek je iedere spiergroep aan. Je vindt het nagelnieuwe sportspeelgoed op het grasveldje achter de sporthal, Rode Kruislaan 20.

Achter de sporthal pakt onze sportdienst uit met een calisthenics parcours: de Engelse naam calisthenics is afgeleid van twee Griekse woorden, kalos, mooi, en sthenos, kracht. Dat somt ook al meteen op welke doelen je met calisthenics nastreeft: sterke spieren én een evenwichtig en atletisch lichaam. De methode die je daarvoor volgt is het trainen met eigen lichaamsgewicht. Geen halters en gewichten dus: je trekt, duwt en draagt je eigen lichaam. Door veel verschillende oefeningen met lichaamsgewicht te combineren, spreek je iedere spiergroep aan. Je kan kracht, lenigheid en coördinatie trainen op de calisthenics.

Filmpjes met oefeningen
Weet je niet goed hoe je aan een training moet beginnen? Scan de QR-code op de palen van het toestel. Voor elk onderdeel krijg je een filmpje met voorbeeldoefeningen.

Meer info: sportdienst, 014 33 05 10, sportdienst@gemeentemol.be