Naar inhoud
Gemeente Mol

Zoek je een rustige studieplek? Gemeentebestuur biedt mogelijke oplossingen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 29 mei 2018

Is er thuis teveel afleiding om je te concentreren op je boeken? Maken je huisgenoten teveel lawaai zodat studeren onmogelijk wordt? Dan bieden de jeugddienst, de bibliotheek, Cultuurcentrum ’t Getouw en ecocentrum De Goren mogelijk een oplossing. Ze voorzien allemaal rustige studieplekken – binnen of in openlucht - waar je je volop kan focussen op je leerstof. Wij wensen je alvast veel succes met je examens!

De jeugddienst (Markt 28) stelt haar polyvalente ruimte op het gelijkvloers ter beschikking vanaf vrijdag 1 tot en met vrijdag 29 juni op volgende tijdstippen:

 • Maandag: van 9 tot 17 uur
 • Woensdag: van 9 tot 16 uur
 • Donderdag: van 9 tot 19 uur, uitgezonderd 14 juni van 9 tot 12 uur
 • Vrijdag: van 9 tot 17 uur, uitgezonderd 1 juni van 14 tot 17 uur

Er is een klein keukentje aanwezig met een waterkoker en een koffiezet. Wifi is beschikbaar.

> Bibliotheek

De bibliotheek (Molenhoekstraat 2) voorziet op de eerste verdieping twee afzonderlijke studieruimtes. Studenten mogen ook gebruikmaken van de vrije zitplaatsen doorheen de bibliotheek op het gelijkvloers en op de eerste verdieping in de leeszaal. Wifi is beschikbaar. Aanmelden is niet nodig. Je bent welkom tijdens de openingsuren. Raadpleeg de openingsuren via www.gemeentemol.be. De bibliotheek is uitzonderlijk gesloten op dinsdag 5 juni.

> Foyer Schouwburg Rex

Ook Cultuurcentrum ’t Getouw biedt blokkende studenten vanaf 1 tot en met 30 juni graag een studieplek aan in de RElaX, de foyer in Schouwburg Rex (Smallestraat 2). Je bent er welkom van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur. Er is Wifi beschikbaar. Meld je bij de balieverantwoordelijke alvorens een plaatsje te zoeken in de foyer. Aangezien het cultuurcentrum druk bezig is met de ticketverkoop voor het seizoen 2018-2019 (www.getouw.be) hou je er best rekening mee dat heel wat klanten in deze periode de balie bezoeken.

> Ecocentrum De Goren

Ecocentrum De Goren (Postelsesteenweg 71) biedt zowel binnen als buiten studieplekken aan. Best informeer je vooraf of er plaats is, zo maak je de verplaatsing niet voor niks. Bij aankomst meld je je aan aan de balie. Medewerkers tonen je dan de vrije plaatsen. De Lijn voorziet een regelmatige busverbinding met het ecocentrum dankzij de Centrum Express. Raadpleeg de dienstregeling via www.delijn.be.

 • Binnen
  • Het aantal plaatsen is afhankelijk van de bezetting door vergaderingen.
  • Enkel tijdens de openingsuren (maandag tot en met vrijdag: 8.30 – 16.30 uur, zaterdag, zondag, feest- en brugdagen: 10 – 14 uur).
  • Wifi is beschikbaar.
 •  Buiten in een groene, rustgevende omgeving
  • Een 20-tal plaatsen beschikbaar, waarvan een deel overdekt.
  • Steeds toegankelijk.
  • Wifi is niet beschikbaar.

Meer info:

> jeugddienst, 014 33 05 30, jeugddienst@gemeentemol.be

> bibliotheek, 014 33 07 64, bibliotheek@gemeentemol.be

> Cultuurcentrum ’t Getouw, 014 33 09 00, cultuurbalie@gemeentemol.be

> ecocentrum De Goren, 014 81 66 07, info@ecocentrum.be