Naar inhoud
Gemeente Mol

Campagne huisnummers succes: al 800 aanvragen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 28 mei 2018

Deze week startte het gemeentebestuur een campagne rond duidelijk zichtbare huisnummers. Inwoners die geen duidelijk huisnummer hebben, kunnen er gratis één aanvragen. Ruim 800 inwoners reageerden al op deze oproep. Door de positieve respons op de actie, raken veelgevraagde nummers uit voorraad. Daardoor zullen sommige inwoners wat langer moeten wachten voordat hun huisnummer toegestuurd wordt.

Het gemeentebestuur bestelt veelgevraagde huisnummers bij. De bijbestelling neemt echter wat tijd in beslag, waardoor sommige inwoners wat langer moeten wachten voordat het nummer in de brievenbus valt.

Duidelijk nummer redt mensenlevens
Een huisnummer dat duidelijk zichtbaar is van op straat redt mensenlevens. Het gemeentebestuur roept samen met de hulpdiensten alle inwoners op om hun huisnummer duidelijk zichtbaar te bevestigen. Je hangt het huisnummer bij voorkeur rechts van je voordeur. Als dit niet zichtbaar is op straat, bevestig je een extra nummer aan je brievenbus.

Dubbel aanbrengen
In principe moet je het huisnummer aanbrengen rechts van je voordeur. Aanvullend raden we aan om het huisnummer te plaatsen op je brievenbus. Aangezien De Post eist dat deze vlot toegankelijk is vanaf de openbare weg, is dit meteen ook een opvallende plaats voor de ambulanciers. Deze oproep is in het belang van je eigen veiligheid en deze van je dierbaren.

Gratis aanvragen
Heb je geen duidelijk zichtbaar huisnummer? Dan kan je er gratis één aanvragen via www.gemeentemol.be/gratishuisnummer. We sturen het huisnummer op.

Wie niet de mogelijkheid heeft om het huisnummer online aan te vragen, kan bellen naar het nummer 014 33 07 11. Je kan het huisnummer ook afhalen tijdens de openingsuren aan de informatie- en onthaalbalie in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2.

Meer info: gemeentebestuur Mol, 014 33 07 11, bevolkingsdienst@gemeentemol.be